DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso részrehajlással vádolja az FIA-t

A szezon kezdete óta gyűlik a frusztráció Fernando Alonsóban az FIA viselkedése miatt. Szocsi pályalevágását egyenesen provokációnak szánta, és úgy gondolja, igazak a feltételezései.

Érdekes trükkel próbálkozott a két héttel ezelőtti Orosz Nagydíj első körében Fernando Alonso. A kétszeres spanyol világbajnok a kettes kanyart a bukótérben végiggördülve tette meg, és nemhogy pozícióvesztés nélkül tért vissza a pályára, a gyanú szerint még előnybe is került. Az esetet végül megúszta, de kiváló beszédtémát adott ezzel a sajtónak.

Természetesen a Török Nagydíj csütörtöki médianapján – melyen a Formula.hu is részt vett – sem kerülhette el, hogy erről kelljen beszélnie. Ő azonban szemlátomást fel volt készülve. Amikor azt tudakolták tőle, miért vágta át azt a kanyart nemcsak az első körben, hanem már a rajtrács felé tartva is, szemrebbenés nélkül válaszolta: „Csak azért, hogy megkapjam a kérdéseket itt Isztambulban!”



Persze hamar komolyabbra fordította a szót, és kifejtette, mi motiválta. Elárulta, teljesen tudatos manőver volt a szabálytalankodás. „Csak meg akartam bizonyosodni arról, hogy amikor én csinálok valamit, akkor másfajta viselkedést tanúsítanak felém, és másfajta visszhangja van a következő eseményen. A bajnokság nagy részében én voltam az idióta, ha kívül előztem. Néhány ember esetében viszont egyáltalán nem kérdőjelezték ezt meg. Most, Szocsi után már megint kérdés” – fakadt ki Alonso.

Ezután megkérdezték, pontosan mit is ért ez alatt, amire ő még erősebben fogalmazva már egyenesen részrehajlással vádolta az FIA-t. „Sok dolog bebizonyosodott, elsősorban az, hogy különböző emberekre különböző szabályok vonatkoznak. Majd nézzük meg, hogy ha valaki megint átlépi a bokszutca határát jelző fehér vonalat, milyen nemzetiségű az illető, és milyen büntetést fog kapni!” – szúrt oda a szövetségnek a spanyol, aki egyébiránt az említett Orosz Nagydíjat a hatodik helyen fejezte be, és a szezon legjobb versenyének titulálta azt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: