DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: A dobogón kellett volna lennünk

Az Alpine spanyolja jó helyről kezdte a futamot, és a rajt után is csatában maradt, ám ő sem volt a végén azok között, akiknek a kezükre játszott az eső. Valamire azonban így is büszke.

Fernando Alonso újabb jó rajtpozíciónak örülhetett az esős-vizes időmérő végén, amiből véleménye szerint akár pole-pozíció is lehetett volna egy kis szerencsével. Ugyan szombaton még realistán úgy nyilatkozott, hogy a futamon ebből inkább pozícióvesztés lehet, a leintés után már másképp látta a helyzetet.

A rajtja szokásához híven jól sikerült, bele tudott szólni az élen állók küzdelmébe, és sokáig is maradt az elöl autózók sűrűjében. Az eleredő eső azonban az ő versenyét is a rossz irányba fordította, és végül eredeti rajthelyén, a hatodik helyen látta meg a kockás zászlót. Alonso sajnálkozott is a végkimenetel miatt, szerinte az Alpine megérdemelte volna, hogy a legjobb háromban végezzen.

„Ahogy kézben tartottuk a versenyt, és ahogy vezettünk, az alapján a dobogón kellett volna lennünk. Verstappen előtt voltunk, és el is húztunk tőle. Sainz előtt is ott voltunk” – emlékezett vissza a spanyol a futam után. Az eső van, akinek segít, van, akinek nem, és ők most a rossz oldalon voltak – ahogy egykori csapata és a visszavonulása után őt váltó fiatal tehetség is.



„Szomorú vagyok, mert amikor nem vagyunk versenyképesek, és csak a 11-12. helyen haladunk, akkor sosem esik, és sosem lehet szerencsénk. Ma, amikor harmadikak voltunk, elkezdett esni, ami nyilván nem volt annyira rossz, de nem volt szerencsénk. Norris is bámulatos versenyt teljesített, és csak a szerencsén múlt, hogy nem álhatott fel a dobogóra, vagy nem szerezhette meg élete első Formula-1-es futamgyőzelmét. Az esőben mindig szerencse kell” – érzett együtt kollégájával.

Ennek ellenére Alonso büszke arra, hogy legalább a tempójuk megvan, ami egy olyan évben, amikor a mezőny minden részében szoros a küzdelem, kifejezetten fontos. „Minden pont, amit szereztünk idén, megérdemelt. Sosem kaptunk semmit ajándékba, sem ma, sem az év eddigi részében, szóval büszke vagyok minden egyes pontra. A csapat fantasztikusan teljesít. Versenyről versenyre javulunk” – tette hozzá jobb kedvvel a kétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: