Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 25. szerda
F1

Ricciardo elvette a sárgánál, ahol Hamilton nem

Ismét robbant az internet, mert Lewis Hamiltont nem büntették meg azért, amiért Max Verstappentől tavaly elvették a pole-pozíciót. Ricciardo lassított a sárga jelzésnél, jutalma a 10. pozíció.

Alig kezdődött el a járványhelyzet miatt egyébként is rendkívül szokatlan idénynyitó hétvége Spielbergben, máris forrnak az indulatok. Emlékezhetünk, tavaly Mexikóban Max Verstappen szintén Bottas sárga zászlós eseténél nem lassított, hanem tovább javított legjobb idején. A sárga jelzés figyelmen hagyása miatt utólag elvették pole-pozícióját és visszasorolták a rajtrácson, pedig az ezt megelőző gyorsköre is elég lett volna ahhoz, hogy az első kockából indulhasson.

Ausztriában az időmérő utolsó pillanataiban Valtteri Bottas kicsúszása miatt volt érvényben sárga jelzés a pálya középső szakaszán, ami a szabályok szerint azt jelenti, hogy ilyenkor a versenyző nem javíthat legjobb idején, mert azért büntetés jár majd. Lewis Hamilton azzal indokolta tettét, hogy nem látta a sárga fényeket, ezt pedig a versenybíróság a jelek szerint elegendőnek találta és ezért nem sorolta vissza a rajtrácson.

Ricciardo autója az 5-6. helyre is jó lehetett volna, ha nincs a sárga zászlózás


Daniel Ricciardo bizonyára másként látja kicsit, ő közvetlenül Hamilton mögött érkezett a pályán, látta a sárga jelzést, ezért el is emelte lábát a gázpedálról annak ellenére, hogy igen biztató részidővel rendelkezett. Így viszont bele kellett törődnie a 10. rajtpozícióba és éppen ez az, ami miatt az internetesek kettős mércét kiáltottak, hogy Hamilton ezt hogyan úszhatta meg, amit tavaly holland vetélytársa nem.

„A Q3 miatt mosolyoghatnék, de nem teszem, mert nagyon szerencsétlenek voltunk az utolsó gyorskörön. Nem sokkal előttem csúszott ki a pályáról Bottas, ennek köszönhetően sárga jelzés volt érvényben, így természetesen el kellett vennem a gázt. Bár akkor még nem gondoltam, hogy teljesen kicsúszott, azt hittem, csak mondjuk egy kerékkel elhagyta a pályát, úgyhogy mérges voltam, mert azt gondoltam, ok nélkül hozták elő a veszélyjelzést” – nyilatkozta a pórul járt Daniel Ricciardo az időmérős eredményről.

„Mit tehet az ember egy ilyen szituációban? Az viszont örömteli tény, hogy bejutottam az időmérő döntő szakaszába. Úgy vélem, egész hétvégén remek az autónk, sőt, azt gondolom, jóval jobb helyre is való, mint a tizedik, emiatt egy picit frusztrált vagyok. Egész hétvégén erősnek mutatkozik a Renault, az eddigi napokban simán a legjobb tízen belül járhattam vele, így arra gondolok, a vasárnap még többet tartogat számunkra. Ezt a versenyen igyekszem is bebizonyítani” – tette hozzá a rutinos ausztrál, aki arra is büszke lehet, hogy igen könnyedén legyőzte az időmérőn csapattársát, a 14. helyen végző Esteban Ocont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: