DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 4. hétfő

Lotus

Elhunyt a Lotus társalapítója, Hazel Chapman

A Lotus Cars közleményben tudatta a hírt, miszerint 94 éves korában elhunyt Colin Chapman özvegye, a cég társalapítója, aki a csapat szinte összes nagydíjgyőztes versenyzőjével együtt dolgozott.

részletek

Goodwood: A Formula-1-es armada

A goodwoodi sebességfesztiválok legnépszerűbb szereplői mindig az F1-es autók és a felvonult armada ezúttal sem okozott csalódást, kezdve Alberto Ascari 1952-es Ferrari 500-asától az idei Aston Martinig.

részletek

Maldonado: Rosszul döntött a Renault, hogy nem engem választott

A venezuelai versenyző 2012-ben egészen szépeket villantott, de alapvetően inkább ütközéseiről maradt híres. Mégis úgy gondolja, a francia gyári istállónak őt kellett volna választania pilótának.

részletek

Grosjean: Rosszkor született a generációm

A szezon végén a Haastól és az F1-ből is távozó francia úgy érzi, ő és még néhány kortársa sosem kapták meg az igazi lehetőséget. Azt is elmondta, mi az egyetlen dolog, amit bán a karrierje során.

részletek

„Grosjeannak futamgyőztesnek kellene lennie”

Korábbi csapatfőnöke szerint a Haastól és vélhetően az F1-ből is távozó francia a képességei alapján akár több versenyt is megnyerhetett volna – azt is elmondta, hol volt erre a legjobb esélye.

részletek

Halál, csúfság, hulladék - Zöld autók az F1-ben

Azzal, hogy jövőre visszatér a Formula-1-be az Aston Martin név, valószínűleg újból megjelenik a brit versenyzöld is a száguldó cirkuszban. Az F1 összegyűjtötte a legszebb zöld versenygépeket.

részletek

„Kiminek tíz versenybe telt, amíg megtanulta a nevem”

Az egykori Lotus istálló mérnöke felidézte Raikkönen első tesztjét a csapatnál, melyen a versenyző totálisan felkészületlennek bizonyult. Húsz évvel korábban ilyen mentalitással és tehetségével nyolcszoros világbajnok lett volna.

részletek

Ezért haragszik máig volt főnökére Raikkönen

A népszerű finn a fekete-arany csapattal tért vissza a Formula-1-be. Eredményes két szezont futott az istállóval, mégis vérig sértődve, idő előtt hagyta ott őket. A Lotus akkori vezetője beszélt arról, mi történt a háttérben és mi igaz a kifizetetlen 5 millió eurós tartozás legendájából.

részletek

Raikkönen, a válság, a cigi és az alkohol

2013-ban, egy magánéleti mélypont során csúcsra járatta magát Kimi Raikkönen, ami a bulizást illeti. Az alkohol és a cigaretta is mindennapjai részévé vált, egészen furcsa tizenhat napon volt túl.

részletek

Raikkönen megismételné a Lotusnál elért sikereket

Kimi Raikkönen titkos vágyai közt egy futamgyőzelem szerepel 2019-ben is, annak ellenére, hogy a Ferraritól az Alfa Romeóhoz távozott. Történhet akkora meglepetés, mint az évtized elején?

részletek

Lesüllyedő csapatok újjászületése I.

A legtöbb istálló megélt történelme során komoly mélypontokat is, de sosem szabad feladni, a legnagyobb mélységekből is sokan megtalálták a kiutat. A sikeres gárdákat sem kímélte a balsors.

részletek

Majdnem teljesen máshol kötött ki az F1 helyett Romain Grosjean

Romain Grosjean az F1 hivatalos oldalának adott interjújában elmondta, kicsi híja volt, hogy 2010-ben szögre akassza sisakját és teljesen másfelé vegye az irányt: a francia akkor majdnem szakács lett.

részletek