DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 9. szombat

Lotus

Retro – Hagyjatok békén, tudom, mit csinálok!

Egy legendás rádióüzenet tette örökre emlékezetessé a Lotus 25 év után elért első F1-es győzelmét, de sok mást is mondott aznap Kimi Raikkönen – dobogós szavaival még egy figyelmeztetést is kiharcolt.

részletek

F1-Archív: Hamilton közel kerülne Schumacherhez

Ezen a napon jelentette be visszavonulását Felipe Massa és Susie Wolff, valamint nyert versenyt a Lotusszal három év szünet után Kimi Raikkönen. Összegyűjtöttük november 4. Formula-1-es híreit.

részletek

Retro – Akiről sosem tudjuk meg, hogy mennyire jó

Születésnapját ünnepli Heikki Kovalainen, akinek ugyan sikerült tartania magát a finnek kimagasló eredménysorozatához, ám száznál több futama ellenére is nehéz megítélni, hogy túl sokat, vagy túl keveset ért el képességeihez mérten az F1-ben.

részletek

Mi történik egy halálos baleset után?

Mire gondolsz, amikor meghal a versenyző, akivel dolgozol, és neked kell hazavinni a személyes tárgyait a feleségének?

részletek

F1-Archív: Eljött az idő Raikkönen visszavonulására

Felszámolás fenyegeti a Lotust, Raikkönen pályakórházba került, Celeb Nagydíjat tartanának kétülésesekkel és betiltanák a privát teszteket. Ezek voltak július 6. hírei 2000 óta.

részletek

Retro – Senna defekttel együtt is nyert

1986-ban ezen a napon, az USA Nagydíjon Ayrton Senna sok felejthetetlen győzelme közül is az egyik legnagyobbat szerezte Detroitban.

részletek

F1-Archív: Schumacher Raikkönentől tart leginkább

Névhasználati vita a Lotus és a Lotus között, Schumacher szerint a Mercedes készen áll a vb-címre, súlyos balesetet úszott meg Hamilton – az elmúlt két évtized január 25-i F1-es híreiből válogattunk.

részletek

Dobogók milliárdokért, pár éven belüli összeomlások – az F1 legutóbbi új csapatai

A 2000 után érkezett új istállók közül egyetlen van jelen a mai napig is az F1-es mezőnyben: a felforrósodó téma kapcsán összeszedtük a legutóbbi próbálkozókat.

részletek

F1-Archív: Vetélkedés a Lotus névért

Ecclestone tetszését nem nyerte el, ahogyan Ron Dennis bejelentette Alonso leigazolását, Vettel a KERS miatt aggódik, Sutil szerint tarthatatlanul sokat kérnek a fizetős pilótáktól: ezek voltak december 21. hírei az F1-ben.

részletek

Amikor a főnök váltott csapatot: Vasseur, Wolff és társaik

Sokkal ritkábban fordul elő, hogy egy csapatfőnök rivális istállóhoz igazol, mint azt a hét hírdömpingje után gondolnánk – Frederic Vasseur és Andreas Seidl váltása kapcsán hat hasonló esetet kerestünk elő a sport múltjából.

részletek

Retro – A Jégember 10 nagy pillanata

Születésnapját ünnepli az örükifjú finn pilóta, ennek alkalmából F1-es karrierjének legszebb pillanatait gyűjtöttük egy csokorba 2001-től egészen 2021-ig – Isten éltessen, Iceman!

részletek

Retro – Egy amerikai álom főhőse

Nagyon kevesen értek fel a csúcsra az F1-ben az Egyesült Államok színeiben szereplő versenyzők közül: Mario Andretti már egy Indy 500-diadallal a zsebében diadalmaskodott a királykategóriában.

részletek