DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 26. vasárnap

Kvalifikáció

Nincsenek elragadtatva a pilóták az új időmérőtől

Imolában tesztelik majd az új, a szabad gumiválasztást eltörlő időmérős szisztémát – a megkérdezett versenyzők csak azt nem értik, mi szükség van erre.

részletek

Önálló eseménnyé válhatnak a sprintek 2023-ban

A versenyzők kritikára (is) reflektálva állítólag felmerült, hogy a jövőben ne döntsön a vasárnapi nagydíj rajtsorrendjéről a szombati rövid futam, hanem teljesen különálló versenyként rendeznék meg.

részletek

ÉLŐ: A bakui időmérő edzés

Következik a kvalifikáció Azerbajdzsánban, ahol szoros csatára van kilátás a Ferrari és a Red Bull pilótái között, de egyes csapatok akár meglepetést is okozhatnak.

részletek

Verstappen: Ez elképesztő érzés!

Max Verstappen szédületes és nem várt köridővel szerezte meg a rajtelsőséget a szezon utolsó kvalifikációján, Lewis Hamilton csak a második. A holland a pole-pozícióból, lágy gumikon vághat neki a vasárnapi futamnak - boldogan értékelt az autóból kiszállva.

részletek

Bottas: Fontos nap a mai, elégedett vagyok

Valtteri Bottas másodikként rajtolhat a Szaúd-arábiai Nagydíj vasárnapi futamán, ami kulcsfontosságú lehet a világbajnokság szempontjából. A Mercedes 1-2 a lehető legjobbkor jött a csapatnak és Hamiltonnak.

részletek

Hamilton zseniális formában, Bottas csalódott

Lewis Hamilton embertelen köridővel szerezte meg idei negyedik pole-pozícióját, Valtteri Bottas pedig a harmadik Katarban. A Mercedes ennél stabilabb nem is lehetne, teljesítményüknek köszönhetően pedig két autóval küzdhetnek vasárnap Max Verstappen ellen.

részletek

A Mercedes letarolta a mezőnyt az időmérőn

Döbbenetes, a hibrid éra első éveit idéző fölénnyel uralta a Mercedes a Brit Nagydíj kvalifikációját. Hamiltoné a pole, Bottasé a második hely, mindenki más egy másodpercen kívül.

részletek

Egyelőre leszavazták az időmérős futamokat

Sajtóértesülések szerint a csapatok nem egyeztek meg egyhangúlag abban, hogy az F1 jövőre három versenyhétvégén kvalifikációs versenyt rendezzen, ám ezzel még nem ért végére az ügy.

részletek

Vinales a pole-ban Espargaro előtt, Rossi és Marquez majdnem ütközött

Nem sokon múlt, hogy óriási meglepetésre KTM-es rajtelsőséget lássunk Misanóban, végül azonban a Yamaha spanyolja örülhetett. Quartararo még az első sorban, Rossi és Marquez egymással szúrt ki az utolsó gyorskörben.

részletek

Kubica: Apró hibáért fizettem meg

Az Azerbajdzsáni Nagydíj időmérőjén falnak ütközött lengyel pilóta szerint a pálya legszűkebb szakaszán egyetlen csekély hiba elég volt ahhoz, hogy balesettel végezze. Szerencsére javítható az autója.

részletek

Vettel bánja, hogy nem kockáztatott

Vegyes érzésekkel, részben elégedetten, részben csalódottan zárta az Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzését Sebastian Vettel, akinek az utolsó körön nagyon hiányzott a szélárnyék adta segítség.

részletek

Verstappen attól fél, edzés lesz az időmérőből is

Max Verstappen úgy véli, nem kellene hozzányúlni az időmérő jelenlegi lebonyolítási rendszeréhez. A holland szerint ha egy extra szakaszt is betesznek, amit Q4 néven terveznek is, az egész időmérő egy újabb szabadedzéssé silányulhat.

részletek