DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas: Fontos nap a mai, elégedett vagyok

Valtteri Bottas másodikként rajtolhat a Szaúd-arábiai Nagydíj vasárnapi futamán, ami kulcsfontosságú lehet a világbajnokság szempontjából. A Mercedes 1-2 a lehető legjobbkor jött a csapatnak és Hamiltonnak.

Lewis Hamilton a semmiből húzta elő utolsó Q3-as körét, mögé pedig csapattársa, Valtteri Bottas is fel tudott érni. Max Verstappen a lehető legrosszabbkor hibázott, így csupán a második sorból indulhat vasárnap. A finn nagy segítsége lehet a nyolcadik világbajnoki címéért harcoló Hamiltonnak.

„Fontos volt a mai nap, a harmadik szabadedzésen én szenvedtem egy kicsit. Az autó jó, de változtatnunk kellett a motorbeállításokon. A srácok épphogy befejezték az autót az időmérő előtt, de szerencsére minden rendben ment. Elégedett vagyok!”– nyilatkozta Valtteri Bottas a kvalifikációt követően. „Az utolsó körben a határon autóztam és nagyon élveztem. De ez egy nehéz pálya, körről körre nyomni kell, a tapadás nem csökken, szóval kemény.”



Mint mondta, természetesen szeretne itt nyerni, de első sorban a konstruktőri bajnokságra koncentrál. „Lewis továbbra is a bajnoki címért küzd, én pedig mindenben segítem, amiben tudom. Ugyanakkor megpróbálom élvezni a versenyt” – fogalmazott a finn.

A Mercedes 1-2 konstruktőri és egyéni szempontból is rendkívül jól jött most, ugyanis a Red Bull csupán öt ponttal van lemaradva mögöttük, Verstappen pedig mindössze nyolc ponttal vezet Hamilton előtt. Izgalmas versenynek ígérkezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: