Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 23. szombat

Kormány

20 milliárdot szán a kormány jövőre a MotoGP-pályára

Már a 2021-es költségvetési tervezetben is megjelent a Kelet-Magyarországon épülő új versenypályára szánt keret. Emellett természetesen a Hungaroring Sport Zrt. is kapna támogatást.

részletek

Magyar pilótát küldene az F1-be a kormány

Felújított Hungaroring, MotoGP-re alkalmas pálya, magyar pilóták az autó- és motorversenyzés csúcsosztályaiban – ezek szerepelnek a kormány ide vonatkozó tízéves terveiben.

részletek

Mercedes: A DAS nem hoz másodperceket

Toto Wolff természetesen a csapat többi tagjával együtt bízik abban, hogy a kettős tengelyű kormányzás előnyt jelent az év során, de közel sem hoz annyit a konyhára, mint azt sokan gondolják.

részletek

Bottas már egy éve is tudott a Mercedes forradalmi újításáról

Remekül titokban tartották a német gyári istállónál a forradalmian új, kettős tengelyű kormányzási rendszert, pedig Valtteri Bottas már közel egy éve tudott mindenről. De ez valóban előny lesz?

részletek

Leclerc nagyon megszenvedett a kormánnyal

Az Alfa Romeónál és a Ferrarinál is kiemelkedően jól teljesített debütálása óta a fiatal monacói pilóta. A rendkívül komplex kormányok azonban óriási fejtörést okoztak neki eleinte, nem is csoda.

részletek

A kormánymű felújításával kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdések

A kormánymű az autó egyik legnagyobb terhelésnek kitett alkatrésze, hiszen az úthibákból eredő erőhatások jelentős része a kormányrendszeren csapódik le. Azonban ez egy igen komplex szerkezetet, amelynek javítását vagy felújítását kimondottan erre szakosodott műhelyek tudják csak biztonsággal elvégezni. Az alábbiakban abban próbálunk segíteni, hogy a kormánymű esetlegesen előforduló hibái könnyebben felismerhetők legyenek.

részletek

Az adatok Sato ártatlanságát bizonyítják?

A Rahal-Letterman-Lanigan istálló nyilvánosan megvédte pilótáját, Takuma Satót. Össztűz zúdult a japán pilótára a poconói tömegkarambol okozása miatt, de a csapat szerint nem ő a hibás.

részletek

Verstappen elmondta, mitől léptek ennyit előre

Bár egy dobogós helyezéssel kezdte a szezont, a Red Bull-Honda nem tartozott a közvetlen élmezőnybe. Ausztriában azonban olyan fejlesztést kapott az autó, hogy azóta láthatóan szárnyal.

részletek

Zanardi: Ha tíz lábam lenne, akkor sem vezetnék úgy, mint Farfus

Teljesen más utat járt be a két BMW M8 a Daytonai 24 óráson. Augusto Farfusék megnyerték kategóriájukat, Alex Zanardiék egységének viszont komoly gondjaik adódtak, az olasz így is elégedett.

részletek

Ezért úszta meg Vettel a büntetést

Több szakértő is morgolódott a Malajziai Nagydíj leintése után, ugyanis Sebastian Vettel kétszeresen is megszegte a szabályokat a Stroll-lal való ütközése után. Ez valójában nem fedte a valóságot.

részletek

Vettel visszatérhet a régi rajtrendszerhez

Sebastian Vettel gyenge rajtjának is köszönhette a szingapúri rajtbalesetet. A jelek szerint nem a pilóta hibázott, így erősen fontolóra vette, hogy dobja jelenlegi rajtolási rendszerét.

részletek

Fény derült Vettel monzai kormányhibájának okára

A Hungaroring után a Ferrari németjének az Olasz Nagydíjon is gondja akadt az SF70H kormányművével, de Szingapúr előtt sikerült kideríteni, hogy mi is lehetett a probléma oka.

részletek
Olvastad már?