Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 1. csütörtök

Herta

Hill bevonná a mezőnyt az egyeztetésbe

A világbajnok brit azt javasolta, hogy az FIA kérdezze meg a versenyzőket is a szuperlicensz pontrendszerével kapcsolatban, hiszen lehet, hogy ők másképp látják a helyzetet, mint a szabályalkotók.

részletek

Hivatalos: Herta nem kap engedélyt az FIA-tól

A szövetség bejelentette, amit eddig is sejthettünk: nem adja meg a szuperlicenszt Colton Hertának, így az amerikai pilóta nem igazolhat az F1-be 2023-ra.

részletek

„Az F1 amerikai versenyző nélkül is sikeres”

Zak Brown szívesen látná egy honfitársát a királykategória mezőnyében, ugyanakkor elismerte, hogy az F1 amerikai pilóta nélkül is jelentős sikereket ért el az Egyesült Államokban az utóbbi időben.

részletek

Herta: Nem akarok kivételként megérkezni

Az amerikai versenyző megérti az FIA álláspontját, ugyanakkor szerinte az IndyCart alulértékelik a szuperlicenszpontok szempontjából. Ennek ellenére sem tett még le az F1-ről.

részletek

„Colton fizeti meg az F1 múltbéli kapzsiságának árát”

Több IndyCar-pilótához hasonlóan Alexander Rossi is megszólalt Colton Herta ügyében: szerinte eleve az a gond, hogy egyáltalán szükség volt a szuperlicencrendszer bevezetésére az F1-ben.

részletek

Brown: Verstappen és Raikkönen sem jöhettek volna

Zak Brown szerint az F1-nek felül kellene vizsgálnia az érvényben lévő szuperlicenszszabályokat, hiszen azok alapján többek között Max Verstappen, vagy épp Kimi Raikkönen sem kapott volna lehetőséget.

részletek

A Red Bull kihátrált Herta mögül

A Red Bull vezetősége mostanra teljesen lemondott arról, hogy Colton Hertát a Formula-1-be hozza át az IndyCarból a 2023-as szezonra. Az amerikai pilóta nem kaphatja meg a szuperlicenszt.

részletek

Herta Alpine-t tesztel a Hungaroringen?

A magyar pályán ülhet F1-es autóba az AlphaTauri kiválasztottja, méghozzá már a következő egy-két héten belül meg kell történnie az eseménynek. Minderről dr. Helmut Marko beszélt.

részletek

Elbukhat Herta szuperlicenc-kérelme – így alakulhat a pilótakeringő

A legfrissebb fejlemények alapján aligha kapja meg a különengedélyt az FIA-tól az IndyCarban vitézkedő amerikai, ez pedig ismét megkavarhatja a paklit az átigazolási piacon.

részletek

„Ha nem jön Herta, Gasly marad”

Franz Tost, az AlphaTauri csapatvezetője szerint az FIA-n múlik, hogy érkezik-e hozzájuk az IndyCarban szereplő amerikai pilóta – ha viszont nem, akkor aligha változtatnak a felállásukon.

részletek

Helmut Marko nem elégedett a Red Bull-juniorokkal, mindenképp Hertát akarja

Az elmúlt hetekben a F1-es átigazolási piac másról nem szól, mint hogy kié lesz az árván maradt Alpine-ülés. Jelenleg a legújabb forgatókönyvek szerint Pierre Gasly lehet a francia csapat új reménysége, akinek a helyére viszont a Red Bull Colton Hertát ültetné annak ellenére, hogy nincs elég szuperlicenszpontja. Dr. Helmut Marko szerint a csapat utánpótlás-versenyzői még nem készek, az amerikai érkezésének viszont nem mindenki örülne.

részletek

Hertát is meglepte az AlphaTauri-lehetőség

Az amerikai júliusban még a McLarennel tesztelt, és nem gondolta, hogy bármelyik más csapat számolna vele. A Portimaóban nyújtott jó szereplés is nyomhatott a latban.

részletek