DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. szeptember 27. szerda

Hajdúnánás

Végleg lefújják-e a hajdúnánási MotoGP-pályát?

Januárban egyeztetnek a Dornával, hogy belefér-e a késés vagy sem, de jelen pillanatban még a 2026-os kezdés sem tűnik elképzelhetőnek.

részletek

Hajdúnánási MotoGP-pálya: felfüggesztve

Ahogy azt sejteni lehetett már egy ideje, a Hajdúnánás mellé tervezett MotoGP-versenypályával kapcsolatos beruházás is azok közé tartozik, amelyeket leállított egy időre a kormány a válság miatt.

részletek

2024-től a Superbike-vb is jön Hajdúnánásra

Legalábbis erre lehet következtetni az uniós közbeszerző értesítőben közzétettek alapján. A Dornával kötendő szerződés a MotoGP-hez hasonlóan tízéves időtartamra szól.

részletek

Milyen végsebesség és köridő várható a magyar MotoGP-pályán?

Két év múlva a tervek szerint már MotoGP-futamot rendeznek a Hajdúnánásnál épülő új helyszínen, de vajon mikre kell figyelni egy pálya tervezésekor? A nyomvonalat tervező céggel beszéltünk.

részletek

Mi lesz a hajdúnánási MotoGP-pálya neve?

Többféle szempontot is figyelembe kell majd venni az elnevezésnél – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA elnök-vezérigazgatója, aki hangsúlyozta: tarthatónak érzik a 2023-as versenyrendezést.

részletek

Eldőlt, ki tervezi a hajdúnánási MotoGP-pályát

Pénteken kihirdették a MotoGP-nagydíjaknak 2023-tól otthont adó kelet-magyarországi helyszín tervpályázatának eredményét: ez alapján Bordás Péter okleveles építész készítheti el a terveket.

részletek

Aláírva: 2023-tól hazánkba látogat a MotoGP

Komoly lépést tettek a felek afelé, hogy néhány év múlva Magyarországra látogasson a gyorsaságimotoros-vb: a hajdúnánási pálya kivitelezője és a Dorna elnöke aláírta az erről szóló szerződést.

részletek

Superbike-vb-t is rendeznének Hajdúnánáson

Ez derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből: akárcsak a MotoGP-t, a Superbike-világbajnok mezőnyét is tíz évre látná vendégül a felépítendő kelet-magyarországi pálya.

részletek

Így alakulnak a hazai F1-es és MotoGP-s jogdíjak

A Magyar Közlönyben nemrég megjelent határozatok alapján képet kaphatunk arról, milyen költségekkel is jár, hogy a tervek szerint 2023-tól egy vadonatúj pályán látogat hozzánk a MotoGP mezőnye.

részletek

Ilyen lehet a hajdúnánási MotoGP-pálya nyomvonala

A szombati sajtótájékoztatón nemcsak az hangzott el, hogy 2023-tól nyolc éven át hazánkba látogat a gyorsaságimotoros-vb, hanem az újonnan épülő helyszín nem végleges vonalvezetését is bemutatták.

részletek

2023-tól nyolc éven át MotoGP-futamot rendez Magyarország

A megszokottnál hosszabb időtartamra kötöttek szerződést a szervezők a Dornával, amelynek értelmében 2023-tól kezdve nyolc éven át MotoGP-versenyt rendeznek a Hajdúnánás mellett épülő új pályán.

részletek

2023-tól lehet MotoGP-futam Hajdúnánás mellett

Palkovics László nyilatkozata után Kósa Lajos árult el újabb részleteket a tervezés alatt álló magyar MotoGP-pályáról: a pontosabb helyszínről, a beruházásokról és a kihasználtságról is szó esett.

részletek