DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 3. vasárnap
Motor

Eldőlt, ki tervezi a hajdúnánási MotoGP-pályát

Pénteken kihirdették a MotoGP-nagydíjaknak 2023-tól otthont adó kelet-magyarországi helyszín tervpályázatának eredményét: ez alapján Bordás Péter okleveles építész készítheti el a terveket.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Kósa Lajos országgyűlési képviselő jelentette be pénteken, hogy Bordás Péter okleveles építész készítheti el a hajdúnánási MotoGP-pálya és multifunkcionális autó-motorsportos komplexum terveit, miután megnyerte az erre kiírt pályázatot – számolt be róla az MTI.

hajdananas-motogp-1A HVG.hu szerint a tervező cég a BORD Építész Stúdió lesz (itt ügyvezető és építész vezető tervező Bordás Péter), amelynek nem ez lesz az első sportprojektje, hiszen ők tervezték a Debreceni Nagyerdei Stadiont és az Új Hidegkuti Nándor Stadiont is, de az ő projektjük volt a Sauska borászat tokaji pincészete, a debreceni Aquaticum Strandfürdő, és a Debreceni Nemzetközi Iskola is - írja az Octogon magazin.

A BORD Építész Stúdió néhány a Homologue által készített látványtervet is megosztott a Facebook-oldalán az örömteli hír bejelentése kapcsán, amelyek között a hajdúnánási pálya nyomvonalát is fellelhetjük:

hajdunanas-motogp-2

Mint arról néhány hete beszámoltunk, a nemrég aláírt szerződés értelmében 2023-tól tíz éven át vendégeskedik a gyorsaságimotoros-világbajnokság a kelet-magyarországi helyszínen. Kósa a pénteki bejelentés kapcsán hozzátette: emellett összesen évi 200 rendezvénynappal számolnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: