DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Aláírva: 2023-tól hazánkba látogat a MotoGP

Komoly lépést tettek a felek afelé, hogy néhány év múlva Magyarországra látogasson a gyorsaságimotoros-vb: a hajdúnánási pálya kivitelezője és a Dorna elnöke aláírta az erről szóló szerződést.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Nagyon fontos mérföldkőhöz érkezett a magyarországi MotoGP-futamrendezéshez vezető út: azok után, hogy nagyjából másfél éve újra napirendre került a téma, tavaly júniusban pedig hivatalosan is bejelentették, hogy Hajdúnánás mellett vadonatúj versenypálya épül a gyorsaságimotoros-világbajnokság hazánkba csábítása érdekében, ma a felek aláírták a versenyrendezésről szóló szerződést. 

 

A megállapodás a korábbi híreknek megfelelően 2023-tól indul és tíz évre szól. Magyar oldalról a Kelet-Magyarország Versenypálya Kft. elnök-vezérigazgatója, Pacza József, valamint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter írta alá a szerződést, a Dorna részéről pedig a kereskedelmi jogokat birtokló cég első embere, Carmelo Ezpeleta. Az eseményen jelen volt még többek között Kósa Lajos és hazánk egyetlen motoros világbajnoka, a projektben fontos szerepet vállaló Talmácsi Gábor is.

Az MTI szerint az aláírást követő sajtótájékoztatón elhangzott, az új versenypálya tervpályázata már zajlik, ennek várhatóan március 18-19-én lesz eredménye, aztán a tervezés következik, és az idei év végén kezdődhet az építés pályázati folyamata. Ezpeleta következőképp fogalmazott: „Mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez a verseny sportszakmai és gazdasági, valamint térségfejlesztési szempontból is egy sikertörténet legyen”.

A gyorsaságimotoros-vb 1992 után látogathat ismét Magyarországba, de elképzelhető, hogy a MotoGP és alkategória mellett a Superbike-világbajnokság egyik fordulójának is otthont adhat a hajdúnánási létesítmény.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: