DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd

Dorna

Miért tehet jót és rosszat is a MotoGP-nek a Liberty?

Feltehetően ugyanarra a sikertörténetre készül a motoros vb-vel a Liberty Media, mint az F1-gyel – szükség is lenne hasonlóra, ez azonban „áldozatokkal” járhat.

részletek

Hivatalos: Felvásárolta a MotoGP-t a Liberty Media

Egy kézbe került az F1 és a MotoGP: az előbbit már évekkel ezelőtt felvásárló Liberty Media a Dorna Sportsban is többségi tulajdonrészt szerzett.

részletek

Hivatalos: Jönnek a sprintfutamok a MotoGP-ben

Az Osztrák Nagydíj szombatján bejelentették, hogy már 2023-tól bevezetik a sprintversenyeket a királykategóriában – igaz, az F1-es változattal ellentétben nem ez határozza meg a futam rajtsorrendjét.

részletek

Hivatalos: A kiszállásról tárgyal a Suzuki

Másfél héttel a sajtóhírek kiszivárgása után végre közleményt adott ki a japán gyártó, amelyben megerősítette, hogy a 2022-es idény végén távozni terveznek a MotoGP-ből.

részletek

Aláírva: 2023-tól hazánkba látogat a MotoGP

Komoly lépést tettek a felek afelé, hogy néhány év múlva Magyarországra látogasson a gyorsaságimotoros-vb: a hajdúnánási pálya kivitelezője és a Dorna elnöke aláírta az erről szóló szerződést.

részletek

Spanyol bajnoksággá silányulhat idén a MotoGP

Sajtóhírek szerint akár a versenyek több mint felét egyetlen országban rendezhetik 2020-ban a gyorsaságimotoros-világbajnokságon a koronavírus-járvány miatt – igaz, legalább négy különböző pályán.

részletek

A szomszédban indulhat a MotoGP-szezon

A koronavírus-járvány miatt továbbra is rengeteg a bizonytalanság a motorosok 2020-as idénye körül is, de a legvalószínűbb – és legoptimistább – forgatókönyv brnói vagy spielbergi kezdést emleget.

részletek

MotoGP: Csak végső opció a szezon törlése

A gyorsaságimotoros-vb kereskedelmi jogait birtokló Dorna közleményben hangsúlyozta: továbbra is az a céljuk, hogy a lehető legkorábbi kezdéssel és legtöbb nagydíjjal rendezhessék meg az idényt.

részletek

Akár karácsonyig is tarthat a MotoGP-szezon

A Dorna elnöke ugyan felkészült rá, hogy további halasztások lehetnek a koronavírus-járvány miatt, de elmondása szerint az a céljuk, hogy a hátralévő 19 versenyt már meg tudják rendezni.

részletek

Dorna: Lesz 2020-as szezon a MotoGP-ben

Carmelo Ezpeleta, a gyorsaságimotoros-vb kereskedelmi jogait birtokló cég első embere ismertette a katari és thaiföldi fordulók törlésének körülményeit és az idény további alakulását.

részletek

Üdvrialgás Spielbergben – Meghosszabbították a MotoGP szerződését

A MotoGP kereskedelmi jogait birtokló Dorna bejelentette ma, hogy a motorsportok királykategóriája meghosszabbította szerződését a Red Bull Ringgel. A korábbi megállapodás 2020-ig szólt, az új szerződés értelmében azonban legalább 2025 végéig ellátogat a motoros világbajnokság a spielbergi pályára. A formula.hu a helyszínről jelentkezik.

részletek

A Dorna kivételezik Rossival?

A Dorna elnöke elismerte: nagyon sokat köszönhet a „Doktornak” a MotoGP, viszont a pályán ő is ugyanolyan versenyző, mint bárki más. A szakember a visszavonulása után is szeretné a sport közelében tartani az olaszt.

részletek