Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 6. csütörtök

Dorna

Spanyol bajnoksággá silányulhat idén a MotoGP

Sajtóhírek szerint akár a versenyek több mint felét egyetlen országban rendezhetik 2020-ban a gyorsaságimotoros-világbajnokságon a koronavírus-járvány miatt – igaz, legalább négy különböző pályán.

részletek

A szomszédban indulhat a MotoGP-szezon

A koronavírus-járvány miatt továbbra is rengeteg a bizonytalanság a motorosok 2020-as idénye körül is, de a legvalószínűbb – és legoptimistább – forgatókönyv brnói vagy spielbergi kezdést emleget.

részletek

MotoGP: Csak végső opció a szezon törlése

A gyorsaságimotoros-vb kereskedelmi jogait birtokló Dorna közleményben hangsúlyozta: továbbra is az a céljuk, hogy a lehető legkorábbi kezdéssel és legtöbb nagydíjjal rendezhessék meg az idényt.

részletek

Akár karácsonyig is tarthat a MotoGP-szezon

A Dorna elnöke ugyan felkészült rá, hogy további halasztások lehetnek a koronavírus-járvány miatt, de elmondása szerint az a céljuk, hogy a hátralévő 19 versenyt már meg tudják rendezni.

részletek

Dorna: Lesz 2020-as szezon a MotoGP-ben

Carmelo Ezpeleta, a gyorsaságimotoros-vb kereskedelmi jogait birtokló cég első embere ismertette a katari és thaiföldi fordulók törlésének körülményeit és az idény további alakulását.

részletek

Üdvrialgás Spielbergben – Meghosszabbították a MotoGP szerződését

A MotoGP kereskedelmi jogait birtokló Dorna bejelentette ma, hogy a motorsportok királykategóriája meghosszabbította szerződését a Red Bull Ringgel. A korábbi megállapodás 2020-ig szólt, az új szerződés értelmében azonban legalább 2025 végéig ellátogat a motoros világbajnokság a spielbergi pályára. A formula.hu a helyszínről jelentkezik.

részletek

A Dorna kivételezik Rossival?

A Dorna elnöke elismerte: nagyon sokat köszönhet a „Doktornak” a MotoGP, viszont a pályán ő is ugyanolyan versenyző, mint bárki más. A szakember a visszavonulása után is szeretné a sport közelében tartani az olaszt.

részletek

Városi futam rendezését fontolgatja a MotoGP

Carmelo Ezpeleta, a Dorna elnöke egy spanyol lapnak adott nyilatkozatában elárulta: vizsgálják annak lehetőségét, hogy a jövőben egy utcai pálya is bekerüljön a világbajnokság naptárába.

részletek

Előzetes egyeztetések indulhatnak a MotoGP Magyar Nagydíjáról

Ahogyan azt a Formula.hu exkluzív forrásai már hónapokkal ezelőtt megjósolták, egyeztetések kezdődnek a magyar kormány és a MotoGP sorozat szervezői között - jöhet a Magyar Nagydíj?

részletek

Elektromos kísérőszériát kaphat a MotoGP

Carmelo Ezpeleta Dorna-elnök szerint akár már 2019-ben elindulhat a gyorsaságimotoros-vb teljesen elektromos kísérősorozata, amely egyes európai helyszíneken színesítené a hétvégék programját.

részletek

Mégsem érkezik új csapat a 24. rajthelyre

Ezt hétfőn jelentették be a MotoGP-t irányító szervezetek: bár három csapat is hivatalosan beadta a kérelmét a rajtrács utolsó helyére, a jelenleg is a királykategóriában szereplő gyártók közül egyikkel sem sikerült megállapodni abban, hogy motort biztosítanának az érkező istállónak, így végül vissza kellett vonni az ajánlatot.

részletek

Változik a versenyirányítás hatásköre a MotoGP-ben

Vito Ippolito, a Nemzetközi Motoros Szövetség elnöke megerősítette, hogy a Grand Prix Commission csütörtöki döntése értelmében immár nem a versenyirányítás lesz a felelős a büntetések kiszabásáért, hanem egy külön erre a célra felállított versenyfelügyelői bizottság.

részletek
Olvastad már?