DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Ilyen lehet a hajdúnánási MotoGP-pálya nyomvonala

A szombati sajtótájékoztatón nemcsak az hangzott el, hogy 2023-tól nyolc éven át hazánkba látogat a gyorsaságimotoros-vb, hanem az újonnan épülő helyszín nem végleges vonalvezetését is bemutatták.

Szombaton projektindító sajtótájékoztatót tartottak Hajdúnánáson, amelyen kiderült, hogy 2023-tól kezdődően nyolcéves szerződést írtak alá a Dornával magyar MotoGP-futam rendezésére vonatkozóan. A versenyeknek a Miskolc–Debrecen–Nyíregyháza háromszög súlypontjában található Hajdúnánás mellett épülő vadonatúj versenypálya fog otthont adni, amely egy 65 milliárd forintos beruházás keretében épül fel úgy, hogy 2022-ben vagy legkésőbb 2023 első felében már próbaversenyt szeretnének rajta tartani.

hajdunanas-palya-nyomvonal-1



A sajtótájékoztatón bemutattak egy nyomvonaltervezetet is, az ezt tartalmazó fotót a Nemzeti Sport online változata osztotta meg. Fontos hangsúlyozni, hogy a terv még nem végleges, és egyelőre csak annyit lehet tudni róla, hogy a motorosok az óramutató járásával ellentétes irányban haladnak rajta.

A pontos hossz nem ismert, az viszont látszik, hogy – főleg az első szektor – igencsak kanyargós lesz, s az egyetlen igazán hosszú egyenes a célegyenes lesz majd. A tervrajzból ugyan nem derül ki, de a sajtótájékoztatón utaltak rá, hogy „jól látható” lesz a pálya, így lehet, hogy a valenciai Ricardo Tormo pályához hasonló katlanszerűséget kell elképzelnünk.

Mindenesetre az biztos, hogy még rengeteg munka van addig, hogy először motorversenynek adhasson otthont a hajdúnánási pálya, az MTI ugyanis közzétett két fotót, amelyen az említett település határába tervezett pálya leendő helyszíne látszik mostani állapotában:

hajdunanas-1

hajdunanas-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: