DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

2024-től a Superbike-vb is jön Hajdúnánásra

Legalábbis erre lehet következtetni az uniós közbeszerző értesítőben közzétettek alapján. A Dornával kötendő szerződés a MotoGP-hez hasonlóan tízéves időtartamra szól.

Már rendelhető szerkesztőségünk újdonsága, a 2022-es lapozható MotoGP-s falinaptár, benne látványos fotókkal és a jövő évi futamok időpontjaival! Ha pedig nem szeretnél semmiről lemaradni, ami MotoGP, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Újabb motorverseny-sorozat jogait zsákolta be Magyarország az uniós közbeszerzési értesítő szerint – írja az mfor.hu. A hétfőn közzétett tendereredmény szerint a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. 900 ezer euró, vagyis nagyságrendileg 330 millió forintos áron vette meg a FIM Superbike-világbajnokság 2024-es futamának rendezési jogait. Ez nagyjából a tizede a MotoGP-s versenyrendezési jogdíjnak.

wsbk



A 900 ezer euró egy futam rendezésnek az ára, de a tender szerint a megvásárolt jogok tíz évre kerülnek a hajdúnánási motorsportpályát igazgató céghez, így 2024-2033 között végig a Superbike-vb naptárában szerepelhet Magyarország. A csomag egyébként mindhárom jelenlegi világbajnoki kategóriára – a Superbike mellett a Supersportra (itt indul évek óta Sebestyén Péter) és a néhány éve életre hívott Supersport 300-ra – vonatkozik.

A WSBK tehát a tervek szerint 2024-től érkezhet hazánkba (bár hivatalos ez csak akkor lesz, ha a szerződés megkötését is kommunikálják a felek), s elképzelhető, hogy az első hajdúnánási MotoGP-futamra is abban az évben kerül sor az eredetileg említett 2023-as év helyett. Palkovics László miniszter néhány hónappal ezelőtt így nyilatkozott erről a Cívishír hasábjain: „Az első MotoGP-versenyt csak egy teljesen, száz százalékban kész pályán érdemes megrendezni, ugyanis mindig az első futamon vesznek részt a legtöbben. Most azt látjuk, hogy a teljes készültséget 2023-ban még valószínűleg nem tudjuk elérni. De a pálya már meglesz, így egy alacsonyabb kategóriájú versenyt már megszervezünk, egyúttal kipróbáljuk a beruházás logisztikai színvonalát. A MotoGP pedig jöhet 2024-ben” – mondta el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: