Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 9. vasárnap

Gyártók

Domenicali: Érdeklődnek új gyártók az F1 iránt

Az F1 új vezérigazgatója egy interjúban elárulta: bár az érintettek egyelőre csendben vannak, de a háttérben zajlanak az egyeztetések arról, hogy új gyártók csatlakozzanak a mezőnyhöz.

részletek

WTCR: Lejtőn a csúcs után

Erősen kezdett, tavaly a Michelisz Norbert történelmi sikerét hozó idényben a csúcsra jutott, 2020-ban viszont egyelőre a hanyatlás jeleit látni a Túraautó-világkupán: hogyan kerülhet(ett) máris bajba a nemrég még virágzó kategória és sorozat?

részletek

Johansson: A független csapatok csak bohócok

Az egykori Formula-1-es versenyző alaposan beolvasott az autósport jelenlegi vezetőségének. Szerinte a WEC és az F1 is nézhetetlenné vált, a gyártók diktálnak, a független istállók statiszták.

részletek

2021 az utolsó esély a zuhanás megállítására?

A korábbi McLaren-főnök szerint nagyon rossz irányba tart a Formula-1 azzal, hogy az elképesztő költségek miatt óriási a szakadék az élcsapatok mögött. A 2021-es szabályváltozás hozhat megoldást.

részletek

Renault: Egyszer fenn, egyszer lenn

A hetvenes évek második felében jelent meg először gyári istállóként a francia gyártó, amely időnként gúny tárgyát képezte, máskor pedig legyőzhetetlennek bizonyult. Hogyan alakult az elmúlt 42 évük?

részletek

A kútba esett Verstappen-Honda kapcsolat

Verstappen alig várja, hogy pályára vihesse az új, Honda-motoros versenyautót. Bő húsz éve már láttunk egyszer ilyet, annak a remek kezdet ellenére sajnos nagyon szomorú vége lett.

részletek

Irvine nem is nézi az F1-et, mert unalmas

Az 1999-es ezüstérmes nem követi rendszeresen a Formula-1 történéseit? A jelek szerint így van, Eddie Irvine-t ugyanis halálosan untatja az egysíkú, kiszámítható sorozat, ami nem bünteti a hibákat.

részletek

A Formula-E-t is elrontják a gyártók?

A Red Bull világosan kinyilvánította, hogy nem érdekli az elektromos sorozat. A tiszta versenyzés hívei, ám a nagy gyártók máris egyre csak drágábbá teszik az FE-t, költekezési versennyé fajulhat.

részletek

A Renault semmit nem tenne másképp a Red Bull-lal

Bár az utóbbi években nagyon sok volt a negatív felhang, a Renault-főnök semmin nem változtatna utólag sem a bikákkal való kapcsolatán. Bőven megvoltak az előnyei és hátrányai is.

részletek

Villeneuve: A Honda most sincs sehol

A Red Bull hatalmas várakozással tekint 2019 elé, amikor is az egyre fejlődő Honda-motorral állhatnak rajthoz. Nem osztja a lelkesedést Jacques Villeneuve, ő úgy véli, a japánok gyengék maradnak.

részletek

2021-től jön a motorgyártók adatmegosztása

Szépen körvonalazódnak a két és fél év múlva esedékes új szabályok a Formula-1-ben. A motorgyártók kötelezően meg kell, hogy osszák technológiájukat az újonnan érkezőkkel, legalábbis Brawn szerint.

részletek

Visszaesett, de nem bánja a szakítást a McLaren

Hiába ebrudalta ki Woking a Hondát tavaly év végén, nemhogy javulás következett volna be, még lejjebb csúszott az istálló a ranglistán. A McLaren azonban egyáltalán nem bánja, hogy így döntött.

részletek
Olvastad már?