Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 19. csütörtök

GrahamHill

Retro – A két világbajnok mögött álló nő

Pénteken 91 éves korában elhunyt Bette Hill, az egyetlen nő, aki férje – Graham Hill – és fia – Damon Hill – Formula-1-es világbajnokká válását is átélte.

részletek

Retro – Sosem tesztelte, mégis megnyerte

Jim Clark hőstettei számos Retro-cikkre lennének elegendők. A Holland Nagydíj 1967-ben egy volt közülük: ezen a versenyen debütált a Lotus 49 a Cosworth DFV motorral, melyet azonban Clark sosem vezetett.

részletek

Retro – Ecclestone meg se próbálja

Az 1958-ban ezen a napon rendezett Monacói Nagydíj nevezési listáján Bernie Ecclestone is szerepelt – ahogy a Hercegség későbbi királya is bemutatkozott, a bajnoki címvédő viszont nem volt ott.

részletek

F1-es bajnokok, ha Indianapolisba mennek...

Fernando Alonso lesz a 10. egykori világbajnok, aki májusban elindul az autósport egyik leghíresebb versenyén - de mire mentek elődei a két és fél mérföldes oválon?

részletek

Így lett apa nélkül világbajnok Damon Hill

Hill apja szintén F1-es bajnok volt, de korai halála miatt sosem segíthetett fiának boldogulni a motorsportban. Damon talán sosem lett volna ilyen sikeres, ha nem robban fel egy „érzelmi atombomba”.

részletek

Retro - Győzelem Jim Clark emlékére

Gyászos hangulatban érkezett meg az F1 mezőnye a jaramai Spanyol Nagydíjra 1968-ban ezen a napon, de a kiesésekből profitáló Graham Hill legalább némi örömöt is csempészett a Lotus hétvégéjébe.

részletek

Retro – Egy nagy karrier méltatlan vége

Május 11-én rendezték az 1975-ös Monacói Nagydíjat, mely Mr. Monaco, a Hercegség koronázatlan királyának utolsó itteni F1-es fellépése lett volna – de végül kénytelen volt a pálya széléről nézni az eseményeket.

részletek

Méltán Elfeledve: Embassy of Death

Egy világbajnok pilóta-csapatfőnök, egy tehetős szponzor, a kor egyik legjobb motorja –az eredmények mégis elmaradtak. Ma az Embassy Hillre emlékezünk, a csapatra, melynek történetét vérrel írták.

részletek

Retro – Bajnoki cím a tragédia után

Kétarcú év volt az 1968-as a Lotus istálló számára: ebben a szezonban veszítette életét Jim Clark, de az idény végén, egy háromszereplős bajnoki döntőben diadalmaskodott csapattársa, Graham Hill.

részletek

Retro - A franciák átértelmezik a szabályokat

Az 1963-as, esős Francia Nagydíjon több szokatlan dolog is történt, Graham Hill például szerencsés és balszerencsés is volt egyében - az egyetlen biztos pontot Jim Clark győzelme jelentette.

részletek

Retro – A magas szárnyak korszakának vége

Az 1969-es Spanyol Nagydíjon történt balesetek azonnal véget vetettek az F1 magas szárnyú érájának. Jochen Rindt öt nappal később nyílt levelet írt csapatfőnökének a biztonságról és a bizalomról.

részletek

Betty Hill, Mr. Monaco felesége

Bette - az ötszörös monacói futamgyőztes, Graham Hill felesége - sok mindent megélt életében. Végig támogatta férjét pályafutása során, majd amikor már úgy tűnt, békés életet élhetnek, hirtelen maradt özvegyen.

részletek
Olvastad már?