DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 4. szombat

Esőgumi

Így védi a Pirelli a kritizált esőgumikat

A Japán Nagydíj után Vettel és Verstappen az extrém esőgumikra és azok minőségére panaszkodott, azonban Mario Isola szerint a Pirelli nem tehet a kialakult helyzetről.

részletek

Verstappen: Jobb esőgumikra van szükségünk

Az immár kétszeres világbajnok holland szerint túl lassúak az extrém esős abroncsok, ráadásul nem is szorítanak ki sok vizet. Leclerc elsősorban a felvert vízpermet mennyiségét csökkentené.

részletek

A pilótákat sokkolták a Pirelli esőgumijai

Németország után Monzában is szükség volt az esőgumikra, viszont a mezőnyből többen is igen kritikusan nyilatkoztak a felmelegíthetetlen, semmilyen tapadást nem nyújtó Pirelli-abroncsokról.

részletek

Pirelli: Vettel gondja nem a gumi, inkább az autója

Az idei Ferrari nem kezeli éppen jól a Pirelli-abroncsokat, a Német Nagydíjon pedig az átmeneti esőgumival különösen megszenvedett Sebastian Vettel. A gyártó szerint az autó volt rosszul beállítva.

részletek

Hamilton fel akarta adni a versenyt

A Német Nagydíjat sokáig vezető Lewis Hamilton egyáltalán nem kérte, hogy esőgumit kapjon a kerékcseréjénél, a hajrában pedig, második kicsúszása után ki akart állni, de csapata nem engedte.

részletek

A Pirelli esőgumijai is jelentősen átalakultak

A Formula-1-ben az esőben való autózás külön művészet, főleg, ha a körülmények folyamatosan változnak. Már nem választható lágy esőgumi, cserében viszont a működési tartomány szélesebb.

részletek

A Pirelli teljesen új esőgumikat készít

A Pirelli teljesen új esős és intermediate abroncsokat fejleszt ki a csapatok számára. Az átmeneti és a szárazpályás abroncsok között nagyobb lesz az átfedés, ami növeli a stratégiai lehetőségeket.

részletek

Nem kapnak elég esőgumit a csapatok

Kevés pilóta van, aki ne nehezményezte volna a gumiszabályokat az USA Nagydíj pénteki napján. Mindenki későbbre tartogatta az abroncsait, így az esős edzéseken alig láthattunk a pályán autókat.

részletek

Vettel előre tudta, hogy baj lesz

Sebastian Vettel maradék világbajnoki esélyei is szó szerint elúszhattak a suzukai időmérő harmadik szakaszában. Megint egy stratégiai baklövés a Ferraritól és egy újabb vezetői hiba a némettől.

részletek

Hamiltonék jó döntést hoztak az esőben

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas mérnökei kulcsfontosságú döntést hoztak a Q3 elején a slick abroncsokkal, míg a Ferrari elszúrta az átmeneti esőgumival. Verstappen szintén boldog a 3. hellyel.

részletek

Alonso saját csapatával vitatkozott

Fernando Alonso versenye az eső előtt sem alakult valami jól, de a plusz két bokszkiállása teljesen tönkrevágta a spanyol esélyeit. A bokszkiállás előtt vitába keveredett versenymérnökével.

részletek

Nem jött be a kockáztatás Leclerc-nél

Zsinórban másodszor nem tudta pontokra váltani kitűnő rajthelyét az újonc monacói pilóta, de ismét nem az ő lelkén száradt a sikertelenség. A Sauber túlreagálta az esőt, két extra kerékcserével.

részletek