Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 18. kedd

EmiliaRomagna-iNagydíj

Bottas: Hihetetlenül balszerencsés vagyok

„Néha nem tudom, sírnom vagy nevetnem kellene” – fogalmazta meg Valtteri Bottas, mennyire peches típusnak tartja magát. Imolai balesete sokkal rosszabb kimenetellel is végződhetett volna, de most már tud nevetni rajta.

részletek

Nem csak a Red Bulltól tart Portugáliában a Mercedes

Két másik csapat is beleszólhat hétvégén a nagyok küzdelmébe: a McLaren és a Ferrari. Toto Wolff is beismerte, mázlisták, hogy Imolából nem nulla ponttal, hanem bajnoki éllovasként jöttek el.

részletek

Perez: Imolában 1-2-ben kellett volna végeznünk

Második rajtkockája mindössze második Red Bull-os versenyén nagy motivációt ad Sergio Pereznek, mivel azt bizonyítja, hogy képes gyorsan alkalmazkodni. A cél Portugáliában elhozni a dobogó első és második fokát.

részletek

Villeneuve a „túl lassú” Bottast hibáztatja a balesetért

Az 1997-es világbajnok nem érti, Toto Wolff miért George Russellre akadt ki, miközben a Mercedes finn pilótájának eleve nem lett volna szabad annyira lassúnak lenni, hogy egy Williams támadhassa.

részletek

Körönként több tizedet bukott Hamilton a sérült szárny miatt

Az imolai futam első köreiben fél másodpercnél is többet veszített a Mercedes szakembere szerint a hétszeres F1-es világbajnok, miután megsérült az első szárnya a Verstappen elleni csatában.

részletek

Norris szándékosan nem támadta Verstappent

A McLaren britje úgy érzi, az újraindításkor a lágy gumikon esélye lett volna megelőznie a Red Bull-ost, de az a dobogójába kerülhetett volna. Az időmérős köre még mindig bosszantja.

részletek

Horner megvédte a botladozó Perezt

A Red Bull csapatfőnöke kiállt Sergio Perez mellett, aki az imolai F1-es futamon a második helyről rajtolva végül pontot sem szerzett. Horner szerint a mexikói idővel egyre jobb lesz.

részletek

Verstappen: Eddig biztató, de nincs garancia

Örül az eddigi teljesítménynek a holland pilóta, de tudja, hogy rengeteg munka vár még rájuk, ha le akarják győzni a Mercedest. Hamilton izgatott a Red Bull-lal való világbajnoki harc miatt.

részletek

Kukázni kell Bottas autójának egyes részeit

A Mercedes vezető pályamérnöke szerint az erőforrás bizonyos elemei is javíthatatlanok, így kihívás lesz megfelelő alkatrészeket szállítani Portimaóba. Shovlin beszélt a finn küszködéséről is.

részletek

Érzi a pontok közeledtét a Williams

A kettős kiesés lehangolta a csapatot Imolában, ahol nagy esély nyílt a pontszerzésre: de büszkék rá, hogy csatázva, méghozzá egy Mercedesszel csatázva buktak el. Lesznek még hasonló pályák, amelyek kedvezni fognak az FW43B-nek.

részletek

Alonso: Ennél jobbnak kellene lennem

Csapat- és sorozatváltásai során mindig volt egy alkalmazkodási időszak, de ez nem lehet kifogás számára – mondta a spanyol, aki olyan sokat tanult a változó imolai futamon, hogy 300 %-os fejlődésről beszél.

részletek

Marko: Több mint bosszantó Perez eredménye

A Red Bull tanácsadója az imolai időmérő után még úgy érezte, minden összeállt a mexikóinál, aki aztán vasárnap pontot sem szerzett: Marko szerint elsősorban a megforgásának köszönhetően.

részletek