DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: Elmarad a hétvégi F1-es futam, törölték az imolai versenyt

Megtörtént a hivatalos bejelentés: az időjárás által okozott áldatlan állapotok miatt nem lehet F1-es futamot rendezni ezen a hétvégén Imolában.

Az utóbbi egy-két nap során minden arról szólt a Formula-1 világában, hogy vajon az imolai időjárási viszonyok között megrendezhető-e az F1-es hétvége: az elmúlt időszak heves viharai miatt földcsuszamlások és áradások adnak munkát a hatóságoknak, két ember elhunyt, egy pedig eltűnt. Ahogy arról mi is beszámoltunk, az F2-es paddock például víz alá került, evakuálták a helyszínt elővigyázatosságból, és azt mondták a személyzetnek, hogy egyelőre ne lépjenek be a paddock területére.

Szerda dél magasságában pedig megszületett a döntés: ilyen körülmények között nem rendezhetik meg a futamot.

A promóterrel és a helyi hatóságokkal történt egyeztetés után úgy határoztak az illetékesek, hogy ebben a helyzetben nem tudják garantálni az esemény biztonságos lebonyolítását, és jelen körülmények között nem szeretnének további extra terheket róni a közösségre, illetve a tűzoltókra, mentőkre, katasztrófavédelemre.

Így a teljes hétvégi programot törölték, elmarad az Emilia-romagnai Nagydíj és annak minden velejárója, az pedig a rendkívül zsúfolt naptár miatt jelen pillanatban valószínűtlen, hogy az idény későbbi szakaszában valahol bepótolják majd. 



f1-imola-off

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: