DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

„Holnap gyökeresen változnak a körülmények” – Leclerc

Nem bízza el magát az imolai péntek leggyorsabbja: a számos fejlesztéssel felszerelt Ferrari sima napot teljesített, szombaton azonban megfordulhat a széljárás – szó szerint.

Dupla elsőséggel indított hazai pályán a Ferrari – Charles Leclerc volt mindkét pénteki szabadedzés leggyorsabbja. Az Emilia-romagnai Nagydíj első napján látottak alapján a számottevően megújult SF-24 fejlesztései beváltak: az FIA jelentése alapján hét területen is módosult a Ferrari, többek között hozzányúltak az első és hátsó szárnyhoz, a padló szegélyéhez és motorborításhoz, a legszembetűnőbb különbség pedig az oldaldoboz P-formájú hűtőnyílása. A cél a módosításokkal a kiegyensúlyozottabb, Jock Clear vezető teljesítménymérnök megfogalmazása szerint „jóindulatúbb” autó.

„Eddig minden egészen simán alakult, jó az érzet az autóval. A fejlesztések a vártnak megfelelően működnek, ami szintén jó lépés” – nyilatkozta a második szabadedzést követően a riportereknek Leclerc.



„Sima nap volt, így remek érzés itthon lenni. Mindig különleges a Ferrarival itt versenyezni, ennyi támogatást kapni a pálya széléről, ami mindannyiunknak sokat jelent. Nagyszerű lesz, ha a hétvége így folytatódik, a körülmények azonban gyökeresen változni fognak holnapra” – emelte ki Leclerc, hogy az időjárási tényezők megkavarhatják a lapokat: ezen pedig jelen esetben a széljárást érti. „A szélirány teljesen megfordul, aminek az összes autóra nagy hatása lesz. Nekünk kell a legjobban felkészülnünk erre a változásra.”

Imolában a rajtsorrend fokozottan fontos

A Ferrarival – valamint a szabadedzéseken második erő McLarennel – ellentétben a Red Bull hétvégéje gyengén indult, Max Verstappen nem találta meg az egyensúlyt, egy körön és versenyszimulációban sem, Leclerc azonban nem bízza el magát a vasárnap tekintetében is meghatározó időmérőre készülve.

„Két lábbal kell a földön járnunk, mert ahogy elmondtam, holnap nagy változás történik a pályán uralkodó körülményekben, itt pedig a pályapozíció abszolút mindent jelent. Ennélfogva az időmérő szuperfontos lesz, és döntő, hogy elvégezzük a munkát a kvalifikáción. Még sok munka vár ránk, de beleadunk mindent, hogy remek időmérőnk legyen holnap” – ígérte Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: