DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„A biztonság az első” – így reagáltak az F1-esek

Együttérzésüket fejezték ki az esőzések és áradások által sújtott vidék lakói számára az F1-es pilóták a hétvégi imolai verseny lefújását követően.

Szerda kora délután hivatalosan is bejelentette a Formula-1, hogy az elmúlt napok heves esőzései és az emiatt kialakuló áradások nem lenne biztonságos megrendezni a hétvégi Emilia-romagnai Nagydíjat, így lefújták az imolai futamot.

A hírre a versenyzők többsége reagált a közösségi médiában: többen csak az F1 posztját osztották tovább – így tett például Fernando Alonso és Valtteri Bottas –, míg Charles Leclerc és Alexander Albon például a károsultak megsegítésére indult adománygyűjtés részleteit posztolták Instagram-sztoriban. Néhányan konkrét üzenetet is megosztottak – ezekből szemezgettünk a teljesség igénye nélkül:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Verstappen.com (@verstappencom) által megosztott bejegyzés

Max Verstappen: „Max Verstappen és a verstappen.com is támogatja az F1 és a helyi hatóságok döntését a nagydíj törléséről. Együttérzünk mindazokkal, akiket érintenek a súlyos esőzések és áradások az emilia-romagnai régióban. Kívánjuk, hogy legyetek erősek és tudják garantálni a biztonságotokat!”

Lewis Hamilton: „Remélem, mindenki biztonságban tud maradni és el tudja érni a másikat Emilia-Romagnában. Együttérzek azokkal, akik érintettek ebben a tragédiában, valamint a terepen dolgozó hihetetlen készenléti tűzoltósággal és mentőkkel. Tudom, hogy mindannyian értjük, hogy a biztonság az első. Alig várom, hogy találkozhassunk a következő versenyen.”

George Russell: „Sajnálom a rajongókat, hogy törölték a hétvégi futamot, de az érintettek biztonsága az első. A legjobbakat kívánom az emilia-romagnai régió és a környező területek lakóinak, akiket érintettek ezek az áradások.”

 

Lando Norris: „Imádom a versenyzést, de az emberek biztonsága sokkal fontosabb. Sajnálom a rajongókat, vissza fogunk térni Imolába. Maradjatok biztonságban!”

Sergio Perez: „Imádkozom az emilia-romagnai régióban élőkért. Nem versenyzünk ott a hétvégén, de remélhetőleg hamarosan visszatérhetünk. Kérlek, maradjatok biztonságban!”

Esteban Ocon: „Együttérzek az emilia-romagnai régió összes lakójával, akiket érintenek a heves esőzések és az áradások. Csalódott vagyok, hogy nem versenyezhetünk a hétvégén az elképesztő olasz szurkolók előtt, de az abszolút prioritást a helyiek biztonsága jelenti, akiken bátor munkával segítenek a készenléti dolgozók.”

Nico Hülkenberg: „Az imolai versenyhétvégét sajnos lefújták, de ami ennél most sokkal fontosabb: remélem, hogy az emilia-romagnai régióban élők biztonságban tudnak maradni a következő napokban!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: