DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda

ElsőSzárny

Szabálytalan vagy kiskapu? – Gyanús a Mercedes első szárnya

Még nem láttunk 2022 óta olyan orrkúpot, mint a Mercedesé: az istálló kibúvót találhatott a szabályokban. A pár éve emlegetett Y250 légörvény szerepét érdemes felidézni.

részletek

A Magyar Nagydíjon fog igazán működni a Mercedes-szárny

A legújabb fejlesztés nem hozott sokat Silverstone-ban, de jól vizsgázott a kevés lassú kanyarban. A Hungaroring szinte csak ilyen szakaszokból áll – erről beszél James Allison.

részletek

Szabályos a Ferrarin az első szárny, amely a Mercedesen nem volt az?

Egy apró, de figyelemreméltó technikai megoldás tűnik szembe az SF-23 első szárnyán. Az aerodinamikus távtartók 2022-ben végül nem kerültek fel a Mercedesre.

részletek

Most a Mercedes első szárnya került az FIA látókörébe

Legalábbis Helmut Markóék szerint, akik arra számítanak, hogy hasonló szigorítást vezethetnek be a hajlékonyság mérésénél, mint tették azt nemrég a hátsó szárnyak esetében.

részletek

Maradt remény az izgalomra, Verstappen sérült szárnnyal ment

Az első két szabadedzés a Mercedes nyomasztó fölényét hozta, a fő kihívónak tartott Red Bull meg sem tudta szorítani a Fekete Nyilakat. Ne hirdessünk még előre bajnokot, Max Verstappen sérült autóval futott.

részletek

A Ferrari nem véletlenül fejlesztette ilyen intenzíven az idei autót is

A 2019-es év első fele totális bukással ért fel a Scuderia számára, miközben a Mercedes szárnyalt. A Ferrari néhány új fejlesztéssel nagyon magára talált, pedig ezek 2020-ra készültek volna.

részletek

Verstappen elmondta, mitől léptek ennyit előre

Bár egy dobogós helyezéssel kezdte a szezont, a Red Bull-Honda nem tartozott a közvetlen élmezőnybe. Ausztriában azonban olyan fejlesztést kapott az autó, hogy azóta láthatóan szárnyal.

részletek

Bottas: Hamilton nem hagyott elég helyet

A rajt utáni első kanyarokban elszálltak Valtteri Bottas esélyei a Hungaroringen. A finn úgy véli, Hamilton nem hagyott neki elég helyet, Leclerc hirtelen manővere pedig teljesen felesleges volt.

részletek

Elemzés: Nem működnek a Ferrari fejlesztései tökéletesen

A Ferrari a Francia Nagydíj pénteki szabadedzésein új fejlesztések hadával tűnt fel, de az első tesztelések után úgy tűnik, hogy sok finomhangolásra van szükség ahhoz, hogy működésre bírják a friss elemeket.

részletek

A Ferrari legújabb fejlesztései sem válnak be

A Scuderia Franciaországba több frissített alkatrésszel érkezett, hogy felzárkózzanak végre a Mercedesre, de Sebastian Vettel elmondása szerint ezek sem hozzák a várt eredményt.

részletek

Verstappen: Nem kellett volna hozzányúlni a szárnyakhoz

Max Verstappen szerint hiba volt hozzányúlni az aerodinamikai szabályokhoz, ő ugyanis úgy látja, hogy ha nem nyúlnak hozzá az első szárnyakhoz, most szorosabb lehetne a csata.

részletek

Hamarosan új első szárnnyal támad a Ferrari

Bár egyre inkább úgy tűnik, a 2019-es szezon mehet a kukába a Scuderiánál, az olasz istálló még egy kísérletet tesz a felzárkózásra és a hírek szerint a Francia Nagydíjra teljesen új vezetőszárnyat hoz.

részletek