DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 19. szerda

AlAttiyah

Dakar: Al-Attiyah negyedszer nyert, Loeb második

Végig kézben tartotta a 2022-es Dakar Ralit Nasser Al-Attiyah. A végén 49 másodpercen múlt, hogy nem az elektromos Audi, hanem a Toyota nyerte a legtöbb szakaszt idén.

részletek

Loeb nyerte a Dakar második szakaszát

A francia három év után aratott részsikert a Dakaron: az összetettben második helyen áll Al-Attiyah mögött. A motorosoknál megkavarodott a sorrend, Sunderland állt az élre, Petrucci pedig kiesett.

részletek

Dakar: Al-Attiyah vezet, elvérzett az első nagy név

A Dakar Rali első igazi versenynapján az autósoknál Al-Attiyah, a motorosoknál Sanders megismételte prológon aratott sikerét. Erősen kezdett az elektromos Audi, Stephane Peterhansel azonban már most kiesett a győzelemért vívott harcból.

részletek

Gigászi csalásvitában sározza egymást Sainz és Al-Attiyah

„Hahahaha, ne légy csalódott!” – kommentálta oda Nasser Al-Attiyah idősebb Carlos Sainz Twitter-posztja alá, aki videóval mutatja be, riválisa pályalevágással nyerte meg az Andalúz Ralit. Aztán a spanyol is kapott egy emlékeztetőt.

részletek

Dakar: Peterhansel a 14. győzelem kapujában

Hiába nyerte meg a lerövidített 11. szakaszt is Al-Attiyah, újra nem közelített számottevően az éllovasra. A motorosok között ellenben még három esélyes van: bejelentkezett Sam Sunderland is. Egy újabb élmenő, Joan Barreda is kiszállt.

részletek

Dakar: Al-Attiyah levadászta a két Minit

A háromszoros Dakar-győztes szakaszt nyert, az összetettben pedig felzárkózott az új éllovas Peterhansel és Sainz mögé. A motorosok között a Hondák dominálták a második napot a homokdűnék között.

részletek

A Toyota és Al-Attiyah győzött a Dakar főpróbáján

A 2021-es Dakar Ralihoz vezető út legfontosabb állomásának tartott Andalúz Ralin érvényesült a papírforma: a négynapos terepverseny végén a Toyota Hiluxszal versenyző, háromszoros Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah állhatott a dobogó legfelső fokára.

részletek

A tavalyi győztes szerint nem voltak fairek az idei Dakar szabályai

Nasser Al-Attiyah szerint azzal, hogy ő egy 4x4-es Toyotával vett részt az idei Dakaron, a szabályok miatt eleve hátrányban volt a Buggykkal szemben, és a következő versenyig változásokat vár ezzel kapcsolatban.

részletek

Dakar: Al-Attiyah szinte utolérte Sainzot

Az éllovas sokat veszített a kilencedik szakaszon, ellenben fő üldözője, Al-Attiyah, valamint csapattársa, Peterhansel nagyot ment, ezzel még élesebbé vált a csata.

részletek

Sajtó: Jövőre Szaúd-Arábiában lesz a Dakar

Új világrészbe költözik a maratoni viadal, amely 11 alkalom után elhagyja Dél-Amerikát. Úgy tudni, ötéves szerződést írtak alá 2020-tól fogva. Nasser Al-Attiyah is elejtett pár információt.

részletek

Dakar: Al-Attiyah behúzta, Loeb dobogón zárt

A versenyt gyakorlatilag végig vezető katari megszerezte saját harmadik, a Toyota első sikerét. A címvédő Sainz szakaszgyőzelemmel zárta feledhető versenyét Peruban.

részletek

Dakar: Al-Attiyah a győzelem kapujában, hullottak a franciák

Peterhansel, Loeb, Despres és a motorosok közt Van Beveren kiesett vagy megállt a 9. szakaszon: Nasser Al-Attiyah szakaszgyőzelmével karnyújtásnyira került a sikerhez, míg két keréken háromra csökkent az esélyesek száma.

részletek