DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök

2007

„Alonso el sem tudta képzelni, hogy Hamilton felér hozzá”

2007-ben először és vélhetően utoljára versenyzett egy csapatban Fernando Alonso és Lewis Hamilton. A kétszeres világbajnok spanyol egy pillanatig sem gondolta, hogy a kezdő brit ilyen gyors lesz.

részletek

Alonso 2007-ről: Nem Hamiltonnal voltak problémáim

Fernando Alonso elárulta, hogy nem Lewis Hamilton miatt távozott a McLarentől mindössze egy év versenyzést követően a 2007-es szezon végén. A Magyar Nagydíj emlékezetes incidenséről is beszélt.

részletek

„Mosley ki akarta dobni a McLarent az F1-ből”

Az FIA egykori elnöke vaskézzel irányította a Formula-1-et is: Bernie Ecclestone felidézte, szövetségese milyen szigorral akart fellépni a 2007-es kémbotrány során – és hogyan beszélte őt le.

részletek

Alonso: Hogy én vagy Hamilton? 109-109!

Fernando Alonso felidézte a 2007-es szezonról meglévő emlékeit, hogy kiderítse, ő-e a jobb pilóta vagy Lewis Hamilton. Nehéz összehasonlítani más korokban versenyzőket és a szerencse is fontos.

részletek

Amikor Alonso egy barackkal bosszantotta fel Ron Dennist

Érdekes történetet osztott meg az emlékezetes-botrányos 2007-es szezonból a McLaren akkori kommunikációs vezetője arról, milyen apróságokkal idegesítette főnökét a kétszeres F1-es világbajnok.

részletek

Briatore előre figyelmeztette Alonsót Hamiltonra

A Renault akkori csapatvezetője saját bevallása szerint óva intette akkori patronáltját attól, hogy átigazoljon a McLarenhez, hiszen az ifjonc brit Ron Dennis feltétlen támogatását élvezte.

részletek

„Az Alonso-Hamilton páros volt a legerősebb”

A McLaren 2007-es tartalékpilótája, Pedro de la Rosa még Senna és Prost duójánál is erősebbnek tartja a hatszoros és kétszeres világbajnok párosát, akik között mindig kemény, de fair csata zajlott.

részletek

De la Rosa: Alonsót teljesen alaptalanul vádolták

A tizenhárom évvel ezelőtti, igen híressé vált kémbotrányban igencsak besározódott a McLaren és Fernando Alonso is. Honfitársa szerint szó sem volt lopásról, a százmilliós büntetést sem érti.

részletek

Wolff: A 2007-es kémbotrány már a múlté

A McLaren és a Mercedes 2014 után újból összeáll, így megismételhetik közösen aratott sikereiket. A német gyártó csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a 2007-es Spygate-ként elhíresült botrány már a múlté.

részletek

Hamiltont saját magára emlékezteti Leclerc

Lewis Hamilton párhuzamokat vélt felfedezni saját, 2007-es helyzete és aközött, amelyben most Charles Leclerc találja magát a Ferrarinál Sebastian Vettel csapattársaként, aki Hamilton szerint a 2007-es Alonsónak felel meg.

részletek

A Vettel-Leclerc csata nem lesz az Alonso-Hamilton 2.0

Bár a Ferrari egykori sportigazgatója lát párhuzamot az élcsapatnál kialakult két helyzet között, mégsem gondolja, hogy Vettel és Leclerc viszonya mintázza majd a McLaren 2007-es bajait.

részletek

Chandhok 2007-ben a Red Bullt tesztelte

Tucatnyi évvel ezelőtt az akkor még csak 23 éves Karun Chandhok lehetőséget kapott, hogy a bikák versenyautójával tesztelhessen és nem is vallott szégyent, alig maradt el Coulthard idejétől.

részletek