DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Retro

Alonso 2007-ről: Nem Hamiltonnal voltak problémáim

Fernando Alonso elárulta, hogy nem Lewis Hamilton miatt távozott a McLarentől mindössze egy év versenyzést követően a 2007-es szezon végén. A Magyar Nagydíj emlékezetes incidenséről is beszélt.

A wokingi istálló egy vadonatúj pilótapárossal vágott neki a Formula-1 2007-es szezonjának és nem is akármilyennel. Az akkor még Ron Dennis által irányított csapat megszerezte 2005 és 2006 világbajnokát, Fernando Alonsót, aki mellett a frissen megkoronázott GP2-bajnok Lewis Hamilton kapott lehetőséget.

Sokan azt gondolták, hogy a rutinos spanyol simán verni fogja a brit újoncot, azonban a szezon során teljesen másképp alakultak a dolgok. A két McLaren-pilóta fej-fej mellett haladt az évad során és Hamilton képes volt rendszeresen legyőzni kétszeres világbajnok csapattársát. Kettejük viszonya a 2007-es Magyar Nagydíjon mérgesedett el végleg, amikor az időmérő során Alonso elvette Hamiltontól a javítási esély lehetőségét a bokszutcában.

Az Alpine pilótája egy kérdezz-felelek során beszélt az első McLarennél töltött korszakáról az Agencia EFE-nek, amiről többek között a Marca is beszámolt.

„Nem Hamiltonnal volt bajom, hanem sokkal inkább a csapattal, ugyanis sok mindenben eltért a véleményünk” – mondta a spanyol pilóta, akit csúnyán feltartottak az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén.

„Lewis sokszor gondolta azt, hogy olyan extra dolgokat kapok meg a csapattól, amiket ő nem. Egy időt követően pedig már én is hasonló dolgokon kezdtem el törni a fejemet. Ugyan nem értettük meg egymást csapattársakként, de mindig megvolt köztünk a tisztelet és pályán is nagyon kemény és sportszerű csatákat vívtunk egymással.”



A spanyol pilóta a Magyar Nagydíjon elkövetett tettéért egy öthelyes rajtbüntetést kapott, ami miatt Hamilton megörökölhette a rajtelsőséget és meg is tudta nyerni a vasárnapi versenyt. Ezzel szemben Alonso csak a negyedik lett, amivel teret vesztett a brittel szemben az egyéni bajnokságban.

A Hungaroringen történtek rendkívül feszült pillanatok voltak a McLaren csapat történetében, azonban Alonso szerint semmi rendkívüli nem történt azon a bizonyos szombati napon.

„Semmi különös nem történt” – folytatta a spanyol pilóta, akit nemrégiben megdicsért a jelenlegi csapata. „Megtankolták az autómat és kaptam friss abroncsokat. A kiállás meg olyannyira elhúzódott, hogy éppen csak meg tudtam kezdeni az utolsó gyors körömet.”

A két McLaren pilóta pedig annyira egymással volt elfoglalva az idény során, hogy a legvégén a ferraris Kimi Räikkönen örülhetett a vb-címnek Interlagosban. Ugyan a finn Jégember mindössze egyetlen ponttal előzte meg Hamiltont és Alonsot is a bajnokságban, a spanyol szerint „az a bizonyos egy pont nem csak a Magyar Nagydíj során mehetett el” és azt is hozzátette, hogy „nem szívesen rágódik a múlton, mivel egyszer fent, egyszer lent.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: