DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: Ezért semmilyen büntetés nem elég

Rendkívül frusztráltan nyilatkozott az F1-es Osztrák Nagydíj időmérője után a spanyol, aki amiatt nem jutott be a Q3-ba, mert az utolsó gyorskörén feltartotta őt Sebastian Vettel.

Remek részidőkkel érkezett a spielbergi időmérő második szakaszának végén Fernando Alonso, az utolsó kanyarban azonban feltartotta őt Sebastian Vettel, így az Alpine pilótája mindössze 14. lett és kiesett a Q2-ben. A spanyol már az autóban is idegesen gesztikulált az egyből elnézést kérő németnek, akit a felügyelők – Valtteri Bottasszal együtt – vizsgálnak is.

alonso-dppi-1



„Úgy gondolom, elbuktuk a lehetőségét annak, hogy ötödik-hatodik helyre állhassunk fel a rajtrácson, ami egy teljesen másik versenyt eredményezhetett volna” – bosszankodott Alonso a Sky Sports F1 kamerái előtt. „Így viszont szerintem nem fogunk pontot szerezni holnap. Szóval bármilyen büntetést is adnak a többieknek, az sosem elég. Ez van. Szerintem ezt nagyon rosszul kezelték az elöl haladók. Csalódott vagyok, mert szerintem megvolt bennünk ma a potenciál. Talán most volt a legjobb az autónk az időmérőn, mégsem tudtuk kihozni belőle a maximumot.”

„Zavarba ejtő ez a dolog, mert szerintem a szabályok részének kellene lennie a józan észnek is. Kemény büntetéseket kell kiosztani, mert nem helyes, ami ma történt. Rettenetesen frusztráló, hogy emiatt bukunk rengeteg pontot holnap. Így el is felejthetjük a versenyt, hogy a 14. helyről rajtolunk” – fogalmazott az Alpine versenyzője, aki hozzátette: igazából nem Vettelt okolja a történtekért, hanem azokat, akik a kivezetőkörön megelőzgették őt, ezzel hozva nehéz helyzetbe őt is, s ezzel megszegték a pilóták közötti szóbeli megállapodást.

Vettel a maga részéről elismerte a hibáját, de ő is utalt ugyanarra a jelenségre, amire Alonso: „Csak nagyon későn vettem észre, úgyhogy nem sok mindent tudtam volna csinálni. Úgy vélem, ez a többiek hibája is, akik folyamatosan átugrották a sort. Nem hiszem, hogy ez rendben van, és nem is ebben állapodtunk meg” – mondta el az Aston Martin németje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: