DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Évek óta ugyanazt a kérdést kapja meg Alonso

Fernando Alonso boldogabbnak tűnik az Alpine-nál, mint előtte, állapítják meg egyesek: a spanyol nem ért ezzel egyet, és emlékeztet rá, ugyanezt megkapta a Ferrarinál, a McLarennél és az F1-ből való kiszállás alatt is.

Két év kihagyás után visszatért a Formula-1-be Fernando Alonso, aki két világbajnoki címének színhelye, a Renault utódcsapata, az Alpine versenyzőjeként sikeres szezont teljesített, melynek csúcspontja a katari dobogó volt. Azzal a felvetéssel azonban, hogy nyugodtabbnak és boldogabbnak tűnik, mint a múltban volt, Alonso nem tud azonosulni.

„Ezzel talán nem értenék egyet, mert amikor a Ferrarihoz csatlakoztam, pontosan ugyanezeket a kérdéseket kaptam tőletek” – idézi a Motorsport.com Alonsót. „Tökéletesen emlékszem rá, hogy mikre kellett válaszolnom: ’miért vagy most ennyire boldog? Azért, mert egy olasz csapatban vagy spanyolként, ami jobb kombináció?’ Azt mondtam, igen, talán ezért, ugyanolyan a humorunk, latinos a karakterünk, talán ez az oka, miért vagyok boldog.”



„Azután visszatértem a McLarenhez 2015-ben, és ugyanazokat a megjegyzéseket kaptam: ’Miért vagy most ilyen boldog? A Ferrarinál kicsit lehangolt, frusztrált voltál az utolsó két évben, most viszont annak ellenére, hogy nem harcolsz a bajnoki címért, a Hondának pedig rossz szezonja volt, mégis nagyon boldog vagy a pályán kívül. Mi a változás oka?’” – idézte fel Alonso, hogy az újabb csapatváltás után újra megkapta a boldogságára vonatkozó kérdést. És ekkor sem utoljára.

„Azután amikor az endurance-ben, a Dakaron vagy épp az Indyn versenyeztem, megint megkérdezték: ’Miért vagy ennyire nyugodt? A Formula-1-ben frusztráltabbnak tűntél.’ És így tovább. Most megint ugyanez” – mutatott rá, hogyan ismétlődik ugyanaz a kérdés újra és újra.

Alonso szerint az elégedettségét firtató kérdések 2007-ben gyökereznek, amikor a McLarennél, Lewis Hamilton csapattársaként a közvélemény elégedetlennek és gondterheltnek könyvelte el.

„Szerintem 2007-ben, amikor Hamiltonnal egy brit csapatban, brit környezetben küzdöttem, rossz üzenet jutott el az emberekhez és ez terjedt el rólam. Ezért van, hogy 2007 óta mindenkit meglep, hogy milyen jól érzem magam és boldog vagyok. Pedig nem változtam sokat, boldog vagyok ma is, de nem hiszem, hogy ne lettem volna az az előző szezonokban” – folytatta Alonso, végül így jellemezve magát: „Boldog ember vagyok, még ha ez az üzenet nem is jut el mindenkihez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: