DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az építkezésről szólt az Alpine idei szezonja

Elégedettek a francia istállónál az idei évvel. Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi szerint rengeteget erősödött a csapat egy esztendő alatt és egyértelműen előreléptek.

Az 2021-es szezon volt az első, amikor az enstone-i gárda az Alpine néven futott, az új márka bemutatkozása viszont sikeres lett. Már az idény előtt is nagy figyelem irányult rájuk, hiszen a kétszeres világbajnok Fernando Alonso náluk tért vissza, később pedig fiatal csapattársával, Esteban Oconnal együtt nagyszerű eredményeket értek el.

A francia pilóta élete első győzelmét aratta a Magyar Nagydíjon, Alonso pedig hosszú idő után állhatott újra dobogóra Katarban. Laurent Rossi szerint az év végére sikerült megérteniük az autó működését.



„A csapat sokat izmosodott, viszont a szezon elején elveszettek voltunk, Monacóban például fogalmunk sem volt az autóról. Pontokat szereztünk, de nem tudtuk, hogyan, mert nem értettük annyira jól a versenygépünket. Később viszont már tudtuk, mire számíthatunk” – idézte Rossit a PlanetF1.

A szakember szerint a siker kulcsa a munkamorálban keresendő, pilótáikból pedig igyekeztek a legjobbat kihozni.

„A legnagyobb előrelépés abban történt, ahogyan dolgozunk. Először is a versenyzőkből a legjobbat hozzuk ki, másodszor pedig, folyamatosan feszegetjük a határainkat. Ez négy-öt hónapot vett igénybe. Esteban számára ez az időszak arról szólt, hogy újra kellett építenie magát a tavalyi szezon után, Fernando részéről pedig az volt a fontos, hogy újra megérkezett a Formula-1-be. Jó fejlődésen vagyunk túl a motor és az autó tekintetében is, talán még nem vagyunk a topcsapatok szintjén, de a célunk továbbra is a győzelem legalább az új korszak végéig” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: