DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
Retro

Briatore előre figyelmeztette Alonsót Hamiltonra

A Renault akkori csapatvezetője saját bevallása szerint óva intette akkori patronáltját attól, hogy átigazoljon a McLarenhez, hiszen az ifjonc brit Ron Dennis feltétlen támogatását élvezte.

Fernando Alonso 2007-ben, két világbajnoki címmel záruló szezon után ment át a Renault-tól a McLarenhez – igaz, magát a bejelentést már jóval a 2006-os évad előtt megtették –, ahol az újonc Lewis Hamilton lett a csapattársa. A brit pedig azonnal felvette a kesztyűt a spanyollal, ami belső viszályokhoz vezetett a wokingiaknál, Alonso pedig mindössze egyetlen idény után távozott is tőlük.

alonso-hamilton-2007-dppi



Flavio Briatore, aki annak idején a Renault csapatfőnöke és Alonso menedzsere is volt, előre szólt versenyzőjének Hamiltonról, akiről tudta, hogy a McLaren-vezér Ron Dennis pártfogoltja. Az olasz minderről (és még más témákról) az F1 Beyond the Grid című podcastjának adásában beszélt:

„Átigazolt a McLarenhez, aminek én nem örültem, mert ez nem olyan volt, mint amikor Schumi átment a Ferrarihoz. Itt Fernando ment át a McLarenhez, és neki sosem volt álmai csapata a McLaren. Különösképp azt mondtam neki, hogy ott van az új srác, Lewis Hamilton, akit Ron Dennis a tenyerén hordoz, mint én őt! Mondtam neki, hogy higgye el, hogy harcolnia kell majd, és azt a srácot maga Ron Dennis védi.”

Briatore szerint Alonso ugyanakkor nem aggódott Hamilton miatt, mert úgy érezte, gyorsabb a fiatal britnél, viszont az olasz úgy véli, még Dennis sem volt tisztában az újonc képességeivel: „Azt mondta, nem-nem-nem, ő gyorsabb. De akkor még senki, beleértve Ron Dennist is, nem tudta, mennyire gyors is valójában Lewis Hamilton. Mert ha Ron Dennis tudta volna, nem költött volna annyi pénzt Fernandóra. Ha én tudom, hogy házon belül van egy ennyire gyors pilótám, miért kellene egy másik?” – fogalmazott Briatore, aki hozzátette: amikor megromlott Alonso és Dennis viszonya, nem avatkozott közbe, ennek eredménye lett az, hogy a spanyol 2008-ban már újra a Renault-nál vezetett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: