DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Három bajnokot tett mérlegre Briatore

Elismeri Hamilton a korábbi csapatfőnök, de úgy érzi, Schumachernek sokkal keményebb ellenfelei voltak. A németet és Alonsót, a „rottweilert” összehasonlítani viszont olyan nehéz, mint Messit és Ronaldót.

A Benetton és Renault egykori csapatfőnökéhez, Flavio Briatoréhez két világbajnok felkarolása köthető: ő adott lehetőséget élcsapatban Michael Schumachernek és Fernando Alonsónak is, akik két-két világbajnoki címet nyertek az olasz vezetése alatt.

„Michael a nagyfiúk ellen küzdött, mint amilyen Senna” – mondta az F1-es podcast, a Beyond the Grid vendégeként Briatore. „Azt el kell ismerni, hogy mikor Michael feltűnt, kemény ellenfelei voltak. Nigel Mansellről, Sennáról beszélünk.”

A fiatal Schumacherre nehezedő kihívást Lewis Hamilton jelenlegi helyzetével hasonlította össze: „Most gyengébb a konkurencia, két-három versenyző van csak. Hamiltonra senki sem helyez nyomást.  Amikor Schumachert megszorongatta valaki, akkor hibázott, Alonso is követett el hibákat, ez egy természetes dolog. Hamilton kicsit úgy vezet, mint egy taxisofőr, mert megteheti, de el kell ismerni, fantasztikus versenyző. Jelenleg két sztár van: Hamilton és Verstappen.”



Briatore – aki Bernie Ecclestone szerint ideális csapatfőnök lenne a Ferrarinál – összehasonlította Schumachert másik egykori pilótájával, Alonsóval is az adásban.

„Ki a jobb, Messi vagy Ronaldo? Nem tudom megmondani. Fernando spanyol, mégis kevésbé érzelmes, mint Michael. Ahogy a szerelőkhez viszonyult, Michael mindenkit arra ösztökélt, hogy a maximumot nyújtsa, de Fernando is így tett. Fernando olyan, mint egy rottweiler, tudjuk róla, hogy soha nem ad fel egy futamot.”

„A verseny, amire nagyon emlékszem, Imola (2005-ben). Megnyertük a futamot, Michael pedig második lett. A két bajnok szinte egyformán teljesített. 15-20 körön át Michael Fernando sebességváltóján loholt, de ő zéró hibát követett el, Michael szintén. Csodálatos volt…” – idézte fel Briatore, akitől természetesen megkérdezték, reális-e Alonso 2021-es visszatérési vágya az élmezőnybe. „Száz százalékosan. Ő egy rottweiler, majd meglátjuk. Az igazat megvallva nem tudom megmondani, sok szerződés jár le, versenyzők igazolnak át. Meglátjuk.”

Ugyanebben az interjúban Briatore arról is beszélt, a Ferrarinak hamarabb le kellett volna cserélnie Kimi Raikkönent: „Leclerc fiatal és tökös. A Ferrari helyében már két évvel ezelőtt beültettem volna Raikkönen helyére, mert tudják, vele semerre sem tartottak” – fogalmazott az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: