DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone: A Ferrarit Briatore irányítsa

Több, mint tizenkét éve nem nyert egyéni világbajnoki címet a vörös istálló. Bernie Ecclestone szerint nem a megfelelő emberek irányítják a csapatot, Mattia Binotto sem tartozik közéjük.

A sportvilágot is markában tartja jelenleg a COVID-19-es világjárvány, a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt sorra törölték és törlik el a következő hetek sporteseményeit. Némi huzavona után a Formula-1-es Ausztrál Nagydíj is erre a sorsra jutott pénteken (helyi idő szerint) délelőtt és egészen biztos, hogy még hosszú hetekig szó sem lehet F1-es hétvégékről. Ez nagyjából el is homályosította a botrányt, ami a Ferrari és az FIA tavalyi, titkos egyezségével kapcsolatos.

A száguldó cirkusz korábbi korlátlan ura azonban másról is elmondja véleményét, nemrég arról beszélt, hogy Lewis Hamilton semmiképpen ne szerződjön a Ferrarihoz. Ennek az a legfőbb oka, hogy az olaszokkal egyszerűen nem működne a kémia, miközben a Mercedesnél tökéletes kényelemben, győztes autóban ülhet.

A Ferrarit jó ideje nem a megfelelő emberek irányítják, legalábbis Bernie Ecclestone szerint, neki azonban meglenne az ötlete arra, ki lenne a leginkább alkalmas vezér, aki képes lenne összekapni az utóbbi időszakban nyeretlen és sok problémával küszködő istállót.

Briatore biztosan vaskézzel irányítaná a Ferrarit, mindenki tudná a dolgát


Maurizio Arrivabene után Mattia Binotto került a kormányrúdhoz a vörösöknél. Ő a megfelelő személy? „Nem, ő alapvetően egy mérnök. Olyasvalakire lenne szükségük, aki megérteti mindenkivel, hogy az van, amit én mondok. Nem csak talán és nem vitatéma egy-egy döntés” – nyilatkozta Bernie Ecclestone a The Daily Mail című lapnak.

„Én biztos, hogy megszerezném Flavio Briatorét, hogy ő vezesse a Ferrari csapatát. Flavio biztosan azt csinálná, amit a Benettonnál és a Renault-nál is folyamatosan láthattunk tőle, elcsábítaná a legjobb embereket a többi istállótól. A probléma annyi lenne, hogy már mindenki azt gondolná, hogy a Ferrari őhozzá tartozik” – tette hozzá a brit üzletember.

Szerintetek Flavio Briatore képes lenne a helyes útra terelni az évek óta nyeretlenségben szenvedő olasz gárdát?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: