DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamiltonnak kicsit sem lenne való a Ferrari?

A koronavírus mindent háttérbe szorított az elmúlt időszakban, azonban ne feledjük, több élpilótának is lejár a szerződése idén. Bernie Ecclestone semmiképpen nem ajánlja a Ferrarit Hamiltonnak.

A téli teszteket megelőzően rengeteg találgatás folyt arról, hogy a hatszoros világbajnok brit pilóta marad-e sikerei helyszínén, a Mercedesnél, vagy nagy fába vágja a fejszéjét és a Ferrarihoz szerződik Charles Leclerc mellé. Február végére nagyjából az kristályosodott ki, hogy Hamilton jó eséllyel marad az Ezüst Nyilaknál, a Scuderia pedig leginkább Sebastian Vettel megtartására törekszik. Igaz, a koronavírus-pánik erősen elnyomta a napokkal korábban kirobbant botrányt is, ami miatt az egykori F1-es pilóta a Ferrari kizárását javasolta.

Jó helyen lenne Lewis Hamilton a Ferrarinál? Bernie Ecclestone szerint nem igazán. „Ha Lewis helyében lennék, a Mercedesnél maradnék, ott ő nagyon kényelmesen érezheti magát. A kapcsolat jól működik, megvan a megfelelő ember az istállónál (a csapatfőnök, Toto Wolff), aki a lehető legmegfelelőbb módon támogatja” – idézi a Formula-1 korábbi urát a Grandprix247.com.

Ecclestone azt javasolja Hamiltonnak, ne szálljon ki a Mercedesből


„A Ferrari nem lenne jó számára, nem működne. Ők olaszok, először is meg kéne tanulnia olaszul ahhoz, hogy tudja, mit beszélnek a háta mögött. Az itáliai emberekkel az a gond, hogy nem akarják felvállalni a harcot, nem akarnak vitázni soha senkivel. Ha valaki rosszul teljesít, nem azt mondják, hogy szedd össze magad, legyen örömödre, amit csinálsz, de eredményeket akarunk. Ehelyett azt mondják, vacsorázzunk együtt és beszélgessünk róla, legyünk barátok.”

„Ha csapatfőnök lennék, Max Verstappent igazolnám le, rettenetesen gyors és könnyű vele bánni. Ha viszont Lewis Hamilton lenne a csapatomban, megmondanám neki, mikor lesz a következő verseny, addigra legyen ott. Ezt leszámítva azt tehetne, amit csak akar. Kicsit lecsökkenteném a fizetését, viszont hagynám, hogy saját maga intézze a támogatói szerződéseit, nagyjából mindent. A Mercedes kicsit megpróbálja őt korlátozni, én totális szabadságot adnék neki” – mutatott rá Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: