DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Glock: Zárják ki a Ferrarit!

A 2008-as szezonzáró óta eleve nem a Ferrari-rajongók szíve csücske Timo Glock, most még kevésbé lett az. Az egykori F1-es pilóta kikelt az FIA ellen, szerinte diszkvalifikálni kellene a vörösöket.

Timo Glock egyáltalán nem volt rossz versenyző a Formula-1-ben, de leginkább mégis a 2008-as Brazil Nagydíj miatt emlékeznek rá (általában negatív értelemben) a rajongók, amikor az utolsó kanyar előtt engedte el Lewis Hamiltont maga mellett. Éppen ez kellett ahhoz, hogy Felipe Massa elbukja, a brit pedig megnyerje a bajnoki címet. Egyesek szerint szándékos félreállás volt, mások szerint pedig annyira rákezdett az eső, hogy a száraz gumikkal ez volt a maximális tempó.

Az elmúlt hetekben robbant ki a vita a Ferrari és az FIA tavalyi egyezményéről, az olasz sajtó ostromot és háborút, a riválisok pedig csalást emlegetnek. Bernie Ecclestone is azt javasolta a vetélytársaknak, hogy pereljék be az FIA-t a szerinte (is) tisztességtelen, titkos megegyezés miatt. Timo Glock is ezen tábort erősíti, szerinte az egyértelmű szabályszegést büntetni kell.

Glock szerint a Ferrari megérdemelné, hogy diszkvalifikálják


„Már tavaly is többször rebesgették azt a tényt, hogy a Ferrari valószínűleg csal. Amikor a többi csapat nagyon hevesen követelte a szigorúbb vizsgálatokat az erőforrást illetően, a Scuderia hirtelen lelassult, Max Verstappen nyilvánosan is csalással vádolta meg a riválist” – mondta el véleményét Glock a Ran.de oldalon.

„A következő versenyek egyikén Charles Leclerc autójában az üzemanyagrendszerrel kapcsolatban bukkantak szabálytalanságra. Az FIA szempontjából sajnálatos, hogy a vizsgálatok ilyen sokáig tartottak és csak az új évad előtt ilyen kevéssel hozták nyilvánosságra. Ez akár egy taktikai fogás is lehetett részükről.”

„Álláspontom szerint ez már nem az a kategória, amit pénzbüntetéssel el lehetne intézni. Akárkiről is van szó, amennyiben nem tartja be a sportág szabályait a versenyzése során, szándékosan manipulál, azt ki kell zárni!” – fogalmazott egyértelműen Glock.

Ti mit gondoltok, megérdemelné a Ferrari a teljes diszkvalifikálást?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: