DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Alonso el sem tudta képzelni, hogy Hamilton felér hozzá”

2007-ben először és vélhetően utoljára versenyzett egy csapatban Fernando Alonso és Lewis Hamilton. A kétszeres világbajnok spanyol egy pillanatig sem gondolta, hogy a kezdő brit ilyen gyors lesz.

A Renault-nál zsinórban két világbajnoki címet szerezve, a legnagyobb sztárként került a McLaren-Mercedeshez Fernando Alonso. Michael Schumacher visszavonulása nagy űrt hagyott maga mögött a Formula-1-ben, de villámgyorsan ki is alakult egy új rivalizálás. Méghozzá csapaton belül, ugyanis a McLaren-hez kerülő újonc, Lewis Hamilton igen gyorsan megmutatta, hogy számára teljesen mindegy, ki a csapattársa, mindenáron nyerni akar.

Ez igen hamar súrlódásokhoz vezetett, a két rivális egymástól vette el pontokat, a nevető harmadikként a két futammal a vége előtt szinte teljesen esélytelennek tűnő Kimi Raikkönen vitte el a pálmát a Ferrarival (a Scuderia azóta sem nyert egyéni világbajnoki címet). A Mercedes akkori főnöke, Norbert Haug beszélt arról, hogy Alonso egyáltalán nem számított ilyen kihívásra csapaton belül.

„Hogy mennyire jó is Lewis Hamilton már karrierje kezdete óta, arra éppen Fernando Alonso a legjobb példa. Alonso egyszerűen el sem tudta képzelni eleinte, hogy egy újonc pilóta egyáltalán meg tudja szorítani őt, a kétszeres világbajnokot. De láthattuk, mennyire gyorsan felvette vele a versenyt Lewis” – ecsetelte véleményét Haug a Servus TV adásában.

Hamilton azonnal rengeteg borsot tört a spanyol orra alá, Alonso erre egyáltalán nem számított


Azóta Hamilton már száz futamgyőzelemnél jár, de sokan megszólják amiatt, hogy ebben bizony hatalmas szerepe volt a hibridérában egyeduralkodónak számító Mercedes versenygépnek, aminek köszönhetően hosszú éveken át messze a legerősebb autót tudhatta magáénak a brit ász.

„Ez igaz, de Lewis így is 15 év alatt 281 futamából nyert meg százat, ami azt jelenti, hogy nagyjából minden harmadik versenyén győzedelmeskedik átlagban. Ez még akkor is elismerésre méltó, ha nagyon sokszor valóban az övé volt a legjobb versenyautó.”

„Most óriási csatát vívnak Max Verstappennel és joggal gondolják azt mindketten, hogy győztesként jönnek majd ki a küzdelemből. Ha egy pilóta valamikor is kételkedik saját magában, az rögtön egy nagy lehetőség az ellenfélnek. Az igazi élpilóták, mint Hamilton és Verstappen abszolút bíznak magukban és abban, hogy márpedig őket senki nem győzi le” – tette hozzá Haug.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: