DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Retro

Amikor Alonso egy barackkal bosszantotta fel Ron Dennist

Érdekes történetet osztott meg az emlékezetes-botrányos 2007-es szezonból a McLaren akkori kommunikációs vezetője arról, milyen apróságokkal idegesítette főnökét a kétszeres F1-es világbajnok.

Fernando Alonso 2007-ben kétszeres világbajnokként érkezett meg a McLarenhez, de a viszonya hamar megromlott a csapat vezetésével, mivel úgy érezte, az istálló inkább a brit újoncot, Lewis Hamiltont támogatja. A feszültség a hungaroringi időmérőn csúcsosodott ki, amikor Hamilton nem engedte el előre Alonsót, mire a spanyol bosszúból a bokszban tartotta fel társát, hogy az már ne érjen fel a Q3 végi gyorskörére.

alonso-dennis-2007-dppi



Alonso és Ron Dennis csapatfőnök kapcsolata ekkor mérgesedett el végleg, aminek az év végén szakítás lett az eredménye. Most Matt Bishop, aki a szóban forgó szezon során a wokingiak kommunikációfelelőse volt, osztott meg egy érdekes történetet arról Natalie Pinkham In the Pink című podcastjában, milyen apróságokkal igyekezett bosszantani főnökét Alonso:

„Ron nagyon precíz azzal kapcsolatban, hogy minden egyforma legyen, ő maga is beismeri, hogy kényszeresen megköveteli a tisztaságot. És az egyik dolog, amit mindennél jobban utál, ha az emberek kés és villa nélkül esznek lédús gyümölcsöket. Szóval ha egy nektarint, barackot vagy szilvát eszel, Ron azt akarja, hogy tedd azt egy tányérra, fogj egy éles kést, támaszd ki azt egy villával, aztán vágd fel apró, formás darabokra, és azokat vedd a szádba a villa segítségével.”

„Ehhez képest Fernando megérkezett szerintem a legnagyobb és legérettebb barackkal, amit valaha láttam. Leült Ron mellé, és szürcsölve nekiállt enni, hagyva, hogy a lé végigfolyjon a szakállán, és a kis gyümölcsdarabokat benne is hagyta a szakállában. Nem minden jelenlévő tudhatta, hogy mennyire fájdalmas volt ezt látni Ron számára, de higgyétek el, Fernando tudta. Fernando viszonya akkorra már egyértelműen megromlott Ronnal. De ez Fernando: nagyszerű pilóta, de egyúttal egy manipulátor is.”

Apró kiegészítés, hogy Alonso (ahogy az a képen is látszik) 2007-ben nem hordott szakállat, éppen Dennis miatt, szóval ezen a ponton sántít Bishop története.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: