DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek

2001

Schumi utolsó három nagy dobása Spában

Emlékezetesek Michael Schumacher ’90-es években aratott óriási győzelmei Belgiumban, de ebben az évezredben is produkált csodálatos versenyeket, ezeket gyűjtöttük össze egy csokorba.

részletek

Retro – Az utolsó monacói Schumacher-siker

Senki sem gondolta volna, hogy amikor Michael Schumacher győztesként szelte át a célvonalat 2001-ben, a Scuderia legalább másfél évtizedig nem tud újfent a dobogó tetejére állni Monacóban.

részletek

Retro – Amikor lassabb, gyengébb autókat akartak

Manapság úgy tekintünk vissza a 2001-es F1-re, mint egy vágyott állapotra a tökéletes versenygépekkel. Akkoriban meglepően sok támogatója volt a sportág visszalassításának.

részletek

Retro – Tragikus Ausztrál Nagydíjon debütál Raikkönen és Alonso

A következő másfél évtized két legmeghatározóbb pilótája debütált 2001. március 4-én, Melbourne-ben, a szokásos Schumacher-diadal árnyékban - a futam mégis egy pályabíró halála miatt lett emlékezetes.

részletek

Montoya közúti balesettel ünnepelte első F1-es győzelmét

Bár Juan Pablo Montoya már több mint tíz éve nem tagja a Formula-1 mezőnyének, még mindig tud olyan sztorit előásni a királykategóriában töltött időszakából, amin az olvasó csak mosolyogva tátja a száját.

részletek

Retro – A női fizikus, aki megnyerte a Dakart

Ha Stephane Peterhanselre a Mr. Dakar becenevet ragasztotta a ralis társadalom, Jutta Kleinschmidt a Mrs. Dakar kitüntető címre pályázhat, hiszen máig ő az egyetlen, aki női versenyzőként megnyerte a világ leghíresebb terepraliját.

részletek

Retro - Egy hamisítatlan Irvine-beszólás

A bajnoki címet 1999-ben két pont híján elbukó Eddie Irvine mindig is híres volt arról, hogy mindenkinek hajlamos volt odaszúrni egyet - 2001-ben ezen a napon David Coulthardot találta meg.

részletek

Retro – Raikkönen olyan, mint Senna

Sokaknak a könyökén jön ki, hogy ahányszor feltűnik egy ígéretes fiatal az F1-ben, mindig Ayrton Sennával állítják párhuzamba – most például Max Verstappent. Kevesen emlékezhetnek rá, de Kimi Raikkönen sem úszta meg az összehasonlítást, hiába jutna egy „Jégember”-ről utoljára eszünkbe a brazilos temperamentum.

részletek

Retro – Ralf Schumacher nem eléggé szorgalmas

A kis Schumacher sosem léphetett ki bátyja árnyékából: ráadásul a Williamsnél töltött évei alatt azért is kritikát kapott egyenesen főnökétől, mert nem dolgozott olyan keményen, mint csapattársa.

részletek

Retro – Egy magát túl sokra tartó finn

Hakkinen, Raikkönen, Kovalainen – ezek a nevek ugranak be, ha az elmúlt évtizedek F1-es finnjeire gondolunk. Rajtuk kívül azonban ott volt Mika Salo is, aki a valósnál talán kissé magasabbra pozícionálta magát.

részletek

Retro - Hakkinen teljesíti saját tripláját

Klasszikus Ferrari-McLaren-Williams csatát hozott a győzelemért a 2001-es USA Nagydíj, amit az a Mika Hakkinen nyert meg, akinek a szezon képe és különös büntetése alapján talán a legkisebb esélye volt erre.

részletek

9/11: Így fogadta az F1 világa a terrortámadás hírét

2001-ben ezen a napon történt az a terrorcselekmény-sorozat, mely hozzávetőlegesen 3000 áldozatot követelt New York-ban és Washingtonban - éppen az F1-es Olasz Nagydíj hetében.

részletek