DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök

2001

Retro – Schumacher (hivatalosan) a legnagyobbá válik

Egyik kedvenc pályáján, Belgiumban a német ász ezen a napon szerezte 52. futamgyőzelmét, mellyel az F1 legeredményesebbjévé vált. A spái futam Luciano Burti óriási balesetéről emlékezetes.

részletek

Így akarták megakadályozni Raikkönen debütálását

Nagyon nagy szó volt, amikor Kimi Raikkönent 23 együléses versennyel a háta mögött szerette volna alkalmazni a Sauber a 2001-es F1-es szezonban - az FIA azonban minden követ megmozgatott azért, hogy ne így legyen.

részletek

Retro - Schumacher első szaltója

Hosszú F1-es karrierje során Michael Schumachert a nagyobb balesetek sem kerülték el a versenypályákon, de a 2001-es melbourne-i szabadedzésen történtek őt aggasztották a legjobban.

részletek

Retro – Visszatér egy régi ismerős

Feltalálták, betiltották, újra engedélyezték, majd megint betiltották – dióhéjban ez a kipörgésgátló F1-es története, amely gyanított csalások után vált újra kívánatossá a 2001-es szezonban.

részletek

Retro - „Felnéztem, és nem láttam az autó elejét – ahogyan a lábaimat sem”

A két szakaszban F1-es, két szakaszban pedig CART-versenyző Alex Zanardi élete gyökeres fordulatot vett 2001. szeptember 15-én - íme, az autósport történetének egyik legtöbbet emlegetett balesete, a résztvevők szemszögéből.

részletek

Retro – Hakkinen-dráma az utolsó körben

Ez volt az az F1-es futam, mely után a győztes Michael Schumacher első dolga volt odafutni Mika Hakkinenhez, megölelni, és elmondani neki, mennyire sajnálja, hogy nem ő nyerte meg a nagydíjat...

részletek

Retro – Alboreto tragédiája a Lausitzringen

Ezen a napon vesztette életét az 1985-ös világbajnokság ezüstérmese, Michele Alboreto, aki az 1950-es évek óta a legtöbbre vitte olaszként Ferrarit vezetve. Majd másfél évtizedet töltött az F1-ben.

részletek

HGP 2001 - A Ferrari kettős címszerzése

A 16. Magyar Nagydíj ugyan semmi váratlant nem hozott, mégis az egyik legemlékezetesebb hétvégét produkálta, köszönhetően annak, hogy Michael Schumacher és a Ferrari idejekorán felértek a csúcsra.

részletek

Leporolták Schumacher 2001-es Ferrariját

Utazzunk vissza 14 évet az időben a 2001-es F1-es szezonba, amikor Michael Schumacher negyedik világbajnoki címét szerezte. Az F2001-es modellben most Esteban Gutierrez élte újra a történelmet.

részletek

Retro – Montoya beköszönt Schumachernek

Egy újonc pilóta legyen akármilyen tehetséges is, csak akkor ragad meg igazán az emberek emlékezetében, ha azonnal valami kimagaslót művel. Juan Pablo Montoya pontosan ezt tette a 2001-es Brazil Nagydíjon.

részletek

Retro – A Megfélemlítő tragédiája

2001-ben ezen a napon történt a NASCAR Senna-balesete: a nagy bajnok halála, ami rámutatott a biztonság fejlesztésének szükségszerűségére. Tizennégy éve halt meg Dale Earnhardt Daytonában.

részletek

Retro – A 19 éves Alonso a Minardihoz kerül

Minden idők harmadik legfiatalabb F1-eseként mutatkozhatott be a királykategóriában Fernando Alonso, aki megmutatta, hogy kiscsapattal is lehet nagy feltűnést kelteni.

részletek