DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Leporolták Schumacher 2001-es Ferrariját

Utazzunk vissza 14 évet az időben a 2001-es F1-es szezonba, amikor Michael Schumacher negyedik világbajnoki címét szerezte. Az F2001-es modellben most Esteban Gutierrez élte újra a történelmet.

A Ferrari idén szerződtetett tesztpilótája különleges lehetőséget kapott, amikor a csapat saját tesztpályáján kipróbálhatta az évezred első világbajnok F1-es versenygépét, amely kilenc győzelemmel segítette hozzá magabiztos címszerzéshez Schumachert, ráadásul a modellt még a következő szezon első versenyén is a dobogó tetejére juttatta a német.

EasyCapture1_20



Amikor az F2001-es versenyzett, maga Gutierrez még csak 10 éves volt, így mondani sem kell, hogy különleges élményt jelentett számára a legendás autó kipróbálása, amit öt körre vihetett el Fioranóban. A mexikói számára újdonságot jelentettek az olyan akkor engedélyezett elektronikai segédeszközök, mint az automatikus felváltás és a kipörgésgátló, miközben a kormány még jóval egyszerűbb volt, mint a mai autókban.

Gutierreznek van versenytapasztalata a tavalyi autókról, s amikor megkérdezték, hogy a 2001-es technikát könnyebben vagy nehezebben vezethetőnek érezte-e a jelenlegiekhez képest, érdekes választ adott: „Nem fogalmaznék úgy, hogy nehezebb vagy könnyebb. Azt mondanám, hogy jobb” - értékelte a 24 éves pilóta, aki az élményt ahhoz hasonlította, amikor először ülhetett Formula-1-es autóba.

 

Az alábbi videó segítségével képben és hangban is újraélhetjük a 2001-es Ferrari által nyújtott nosztalgikus hangulatot, Gutierrez tolmácsolásában

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: