DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 1. péntek

2001

Raikkönen: Nem hittem volna, hogy 40 évesen itt leszek

2001-ben a Formula-1 tejfelesszájú újoncaként kezdte, 2019-ben viszont a mezőny nagy öregje Kimi Raikkönen. Még 27-28 évesen sem hitte volna, hogy ilyen sokáig marad – ha nem száll ki két évre ralizni, valószínűleg már befejezte volna.

részletek

A kiváló versenyző nem mindig jó csapatfőnök

Attól, hogy valaki pilótaként kiemelkedően jó volt a Formula-1-ben, egyáltalán nincs arra garancia, hogy később csapatfőnökként is megállja a helyét. Alain Prost ezt a sorsot élte meg 1997-től 2001-ig.

részletek

Zanardi egyedül is vállalkozna a 24 órásra

Alex Zanardi az elmúlt évtizedekben legendává magasodott óriási akaraterejével. Elfogyni képtelen energiákkal rendelkezik, ha a szabályok engednék, egyedül is vállalná a Daytonai 24 órást.

részletek

Zanardi: Kubica képességei túlszárnyalják legtöbb riválisáét

Ha valaki, akkor Alex Zanardi pontosan tudja, milyen mozgáskorlátozottnak lenni. Súlyos sérülése után is sikeres tudott lenni a sportban és hasonlót vár a relatíve jóval kisebb fogyatékosságú Kubicától is.

részletek

Raikkönen kis híján lekéste debütálását

A Formula-1-es mezőny korelnöke közel tizennyolc évvel ezelőtt kezdte pályafutását. Annyira nem izgulta túl, hogy nem sokkal a rajt előtt békésen szunyókált, de még kért öt percnyi alvást.

részletek

Fernando Alonso: Egy karrier csúcspontjai

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso pályafutása utolsó Formula-1-es versenyére készül, mi pedig ennek apropójából összegyűjtöttünk néhány feledhetetlen pillanatot a spanyol karrierjéből.

részletek

Raikkönen az első tesztjéig nem is látott Formula-1-et

Amikor Kimi Raikkönen elkezdett versenyezni, nem is tudta, mi az a Formula-1, egyetlen versenyt sem látott sauberes tesztje előtt. Később pedig a világbajnoki címig jutott és továbbra is marad.

részletek

Hakkinen visszatérne a versenyzéshez

1998 és 1999 világbajnoka bármikor szívesen visszatérne a versenypályákra. Érdeklődik ez iránt, de családi és üzleti kötelezettségei igencsak megkötik a kezét. Pedig alighanem nagy figyelmet vonzana.

részletek

Salo: Raikkönen és a Sauber tökéletes párosítás

Egyre erősödnek a híresztelések, miszerint Kimi Raikkönen és Charles Leclerc helyet cserélhet a Ferrari-Sauber együttműködésnek köszönhetően. Egykori F1-es honfitársa szerint ez nem is lenne rossz.

részletek

Alonso megdöntötte Schumacher rekordját

Fernando Alonso egy korábbi, Michael Schumacher által felállított csúcsot adott át a múltnak vasárnap, az Osztrák Nagydíjon. Több, mint tizenhét éves pályafutás kellett hozzá a spanyolnak.

részletek

Elkelt Schumacher bajnoki Ferrarija

Új gazdára lelt Michael Schumacher 2001-es, futamgyőzelmeket és világbajnoki címet szerzett Ferrarija. Az árverésen a vörös gép jelentősen drágábban cserélt gazdát, mint várták.

részletek

Megveheted Schumacher világbajnok Ferrariját

Árverésre bocsátják a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 2001-es egyéni és gyártói világbajnoki címét megszerző Ferrariját. A német legenda több futamgyőzelmet is szerzett ezzel a géppel, most bárki megszerezheti.

részletek