DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda

1992

Retro – A Vörös Ötös nálunk ér csúcsra

Bár csupán harmadik alkalommal nem ő nyert abban az évben, mégis az 1992-es Magyar Nagydíj volt Nigel Mansell élete legboldogabb F1-es futama, hiszen egy nagy hajrával bebiztosította a világbajnoki címet.

részletek

Retro – Senna hatalmas pechje Montrealban

Ayrton Senna F1-es karrierje során kevés olyan szezon futott le, amikor majd hét futamot kellett várnia arra, hogy győztes „paripáját” az első rajtkockába repítse. 1992 egy ilyen kivételes szezon volt, bár egyszer csak megtört a jég, na de...

részletek

Mansell: Ki kellett volna löknöm Sennát anno Monacóban

Egykori nagy riválisára és a vb-címet hozó 1992-es szezonra emlékezett vissza Nigel Mansell. Büszke magára, hogy a hercegségben nem ütközött össze ellenfelével. Felelevenítette azt is, mit mondott neki Senna a Magyar Nagydíj dobogóján, mikor megnyerte a világbajnokságot.

részletek

Négyszeres világbajnok lett volna Senna, ha nem a szívére hallgat

Ayrton Senna aláírásra kész szerződést kapott a Williamstől az 1992-es szezonra. A Honda iránt érzett hűségből a McLaren mellett döntött, a Williams pedig toronymagasan világbajnok lett.

részletek

Brawn: Nem ismétlődik meg újra 1992

A Mercedes elképesztően jól, három kettős győzelemmel kezdte az idei szezont, ami a Williams-Renault 1992-es dominanciájára emlékeztet mindenkit. Ross Brawn szerint azonban más a helyzet.

részletek

A Williams véletlenül domináló autója

Mostanában sajnos csak az istálló szenvedéséről olvashatunk, régebben viszont a Williams dominált a Formula-1-ben. 1992-ben nem is azt az autót szánták indítani, ami végül agyonverte a mezőnyt.

részletek

Kubica visszatérése egyáltalán nem rekord

Közel nyolc és fél év kihagyás után érkezik vissza a Formula-1 mezőnyébe Robert Kubica. Óriásit változott azóta a száguldó cirkusz, mégis voltak olyanok többen is, akik ennél többet hagytak ki.

részletek

Fittipaldi: Senna is indulni akart az Indy 500-on

A sokak számára talán meglepő információt a brazil honfitársa és a vele jó kapcsolatot ápoló kétszeres világbajnok, Emerson Fittipaldi osztotta meg egy F1-es podcastben.

részletek

Amikor ember kerül a pályára

Az elmúlt évtizedekben többször is előfordult, hogy szurkolók, vagy demonstrálók kerültek a pályára, miközben esemény zajlott. Nem csak a leintés után, időnként verseny közben is megesett.

részletek

Mansell: „Zilliószor jobb a biztonság”

Nigel Mansell úgy véli, hogy a Formula-1 az utóbbi évtizedek során rendkívül biztonságos sportággá változott, összehasonlíthatatlanul nagyobb biztonságban érezhetik magukat a pilóták.

részletek

Indy egyik királya sosem tudott nyerni

Általában méltatlanul alábecsülik a legtöbben Michael Andrettit, aki a Formula-1-ben semmit nem tudott felmutatni, de Amerikában sikeres volt. Az Indy500-on azonban a legpechesebbnek bizonyult.

részletek

Amikor Senna majdnem elhagyta az F1-et

Időnként a világbajnokok is kerülhetnek partvonalra a Formula-1-ben. Ayrton Senna 1992-ben a háttérbe szorult, kis híján el is hagyta a száguldó cirkuszt. Tesztelt is Amerikában, nem is akárhogy.

részletek