DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök

1992

Retro – Az eddigi utolsó női F1-es versenyző

Emlékszünk még Giovanna Amatira? Pályafutása előtt emberrablók kezei közé került, amit szerencsére túlélt. Később autóversenyzővé vált. Egészen a Formula-1-ig is eljutott, ott azonban nem teljesített jól. Videón Amati néhány megmozdulása.

részletek

Retro – Senna-Schumacher ütközés és csapatutasítás

Visszatekintünk egy igazi klasszikusra, amikor Senna és Schumacher ütköztek a rajt után, a későbbiekben pedig látványos csapatutasításnak lehettünk tanúi a kettéosztott versenyen. Videón a lényeges momentumok.

részletek

Retro – Senna és Schumacher első igazi összecsapása

Michael Schumacher és Ayrton Senna több ízben is összecsaptak egymással F1-es pályafutásuk során. Az 1992-es Brazil Nagydíj volt az első, ahol tengelyt akasztottak, lett is belőle később szócsata - VIDEÓVAL.

részletek

Retro – Adiosz, Mexikó

Sokat elmond arról, mennyi ideig maradt ki az F1-ből Mexikóváros, hogy a szünet előtti utolsó futamot Nigel Mansell nyerte: Senna szenvedéséből is profitálva Schumacher itt állt először dobogóra.

részletek

Retro - Senna titkos IndyCar-tesztje

A néhai brazil F1-es pilóta a McLaren csillagának folyamatban lévő leáldozása miatt döntött úgy, hogy kipróbál egy IndyCar-gépet, néhány nappal 1992 karácsonya előtt.

részletek

Retro – Zöldfülű érkezik a világbajnok helyére

A domináns csapat bajnoka nem védte meg a címét, helyére pedig meglepetésre tesztpilótájukat választották, habár csak kevés rutinnal rendelkezett egy kiscsapatnál: 1992 végén Damon Hill váltotta Nigel Mansellt.

részletek

Retro - A domináns Mansell szétszórttá vált

Minden nagy sikersorozat véget ér egyszer az F1-ben, és általában még azelőtt, hogy az uralkodó csapat elveszítené az előnyét. Ez történt 1992-ben Montrealban, amikor Nigel Mansell nem találta önmagát.

részletek

Méltán Elfeledve – Az F1 legrosszabb csapata

A kitartóan próbálkozó Coloni, az egyetlen futamot megélő Lola, a tragikus történetű Embassy Hill és a komédiába illő Life után ötödikként a Formula-1 történetének legszánalmasabb csapata következik.

részletek

Retro - Patrese repül, Mansell szárnyal

A két szó hiába szinonima, koránt sem ugyanazt a cselekvést jelöli, legalábbis nem az F1-es zsargonban. Noha a Williams 23 éve a Portugál Nagydíjon világverő autóval rendelkezett, ezt csak az egyik versenyző használta ki.

részletek

Retro – A legnagyobb Monacói Nagydíj

A Formula-1 hivatalos oldalán arról szavazhattak a szurkolók, melyik az F1 történetéből a kedvenc Monacói Nagydíjuk. Az 1992-es versenyre érkezett a legtöbb voks.

részletek

Retro – A nap, amikor beindult a Mansell-henger

A március 1-je a Dél-afrikai Nagydíjak napja, hiszen négyet is rendeztek ezen a napon az F1 története során. Most az 1992-es futamnak nézünk utána, ami előrejelzett egy hatalmas erőfölényt a szezonra.

részletek

HGP 1992 – A Vörös Ötös nálunk ér csúcsra

Bár csupán harmadik alkalommal nem ő nyert abban az évben, mégis az 1992-es Magyar Nagydíj volt Nigel Mansell élete legboldogabb F1-es futama, hiszen egy nagy hajrával bebiztosította a világbajnoki címet.

részletek