DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 21. kedd

1990

Máskor is nyert már Kanadában a második helyezett

Montreal végre igazi izgalmakat és csatát hozott a győzelemért, bár végül Vettel büntetése miatt nem az nyert, akit elsőként intettek le. Ilyet azonban már láthattunk korábban ugyanezen a pályán.

részletek

Árverésre bocsátják Senna sisakját

Harminc évvel ezelőtt Ayrton Senna jelentette az etalont a Formula-1-ben. Most egyik olyan, versenyen is használt bukósisakját veheti meg bárki, amit második világbajnoki címének évében viselt.

részletek

Érdekességek a Francia Nagydíj előtt

28 év után tér vissza a mezőny Le Castellet-be, tíz év kihagyás után pedig Franciaországba. Több statisztikát is összegyűjtöttünk a Francia Nagydíj előtt, ami igencsak meghökkentő lehet.

részletek

Amikor a Ferrari hiába reménykedett

Közel állt ahhoz a Ferrari, hogy tíz év szünet után újra világbajnokot ünnepelhessenek Maranellóban, de végül elbuktak. Volt már ilyenre példa az aranykorban is, akkor végül Senna győzött.

részletek

Retro – Az F1 500. nagydíja

Noha a világbajnoki cím emlékezetes ütközéssel eldőlt Suzukában, a szezon utolsó, adelaide-i hétvégéje sem telt eseménytelenül a pályán és azon kívül.

részletek

Retro - Amikor nem akart elrajtolni a mezőny

Több baleset is borzolta a kedélyeket az 1990-es Belga Nagydíj elején, ám Ayrton Sennát ez nem akadályozta abban, hogy domináns módon törjön negyedik spái győzelme felé.

részletek

Méltán Elfeledve – A cicababáktól a halálcsapdáig

Egy kétes ügyletekből származó pénzét nőkre és repülőkre költő, majd egy az F1-es csapatot saját múzeumába költöztetni vágyó csapattulajdonos játékszere volt a többre hivatott, de teljesen elszegényedő Onyx.

részletek

Méltán Elfeledve – Kings for a day

Bár mai csapatunk olyasmit tett, mint senki más a sorozat szereplői közül, hiszen második helyet szereztek egy futamon, az összteljesítmény mégis a Méltán Elfeledett istállók közé sorolja őket.

részletek

Méltán Elfeledve: Gyenge kezdés után erős visszaesés

Újabb rémes F1-es csapattal jelentkezünk: második évükben egyetlen futamon sem indulhattak, egyik pilótájuk az előselejtezőt sem élte túl 14 kísérletből, egy esős időmérőn viszont behúztak egy 2. helyet.

részletek

Méltán elfeledve – Life is sh*t

Hét perc feletti leggyorsabb kör Imolában, szerelősztrájk miatt leálló versenyautó, a motorra nem illő borítás, 250 lóerő hátrány, totális amatőrizmus – az F1 történetének talán legrosszabb csapata.

részletek

Retro - Az FIA-elnök kizárta volna Sennát

A brazil legenda 1990-ben visszavágott Suzukában, és ütközés után hódította meg másodszor is az F1 trónját - az FIA későbbi elnöke szerint azonban elődei helytelenül jártak el vele szemben.

részletek

Retro – Téridő-kontinuum

Nehéz lenne vitatni, hogy a mai nap világszerte a Vissza a jövőbe-sorozatról szólt, így van ez nálunk is, hiszen úgy tűnik, hogy október 21-ének valami különös jelentősége van az F1 téridő-kontinuumában.

részletek