DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek

1990

Mexikó Mansellről nevezi el utolsó kanyarját

Nigel Mansellt érte a megtiszteltetés, hogy a Mexikói Nagydíjnak helyet adó versenypályán róla nevezzék el az utolsó kanyart – a döntésnek emlékezetes oka van.

részletek

Retro - Alesi-show és Warwick-bukás Monzában

Jean Alesi kétszer is megetette a Mansell-Prost-párost az 1990-es Olasz Nagydíjon, annak köszönhetően, hogy Derek Warwick balesetét követően a versenybíróság leállította a versenyt.

részletek

HGP 1990 - Senna árkon-bokron át

A rendszerváltás után az F1-es Magyar Nagydíj története egy új, biztonságosabb korszakba lépett, a pálya ötödik futama pedig talán az addigi legizgalmasabb versenyzést és egy váratlan belga győzelmet produkált.

részletek

Retro – Akinek elege lett a Ferrariból

Diadalmenetre készült az 1990-es Brit Nagydíjon Nigel Mansell, végül azonban a közönség közé hajította kesztyűit, és közölte, hogy befejezi F1-es karrierjét, miután autóját Prostnak adták.

részletek

1990: Senna és Prost második összecsapása

Mi történt 1990-ben? Mandela kiszabadul, Gorbacsov Nobel-békedíjat kap, szárnyal a Bonanza, az NSZK megnyeri a foci vb-t, Greta Garbo, Lev Jasin és Leonard Bernstein meghal, a Citroen XM az Év Autója. Na és az F1-ben...?

részletek

Retro – Senna és az a hírhedt lekörözés

Március 25-én rendezték az 1990-es F1-es világbajnoki szezon második versenyét, amelynek az ekkor frissen felújított Interlagos adott otthont. A verseny elsősorban Ayrton Senna drámájáról maradt emlékezetes.

részletek