DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 22. szerda

1988

30 éves Senna és Prost világverő McLarenje

A Formula-1 történetének egyik legjobb autója idén harminc éves. A riválisokat a földbe döngölő McLaren-Honda kevés híján el sem készült, de végül a karosszéria és a motor terén is óriásit alkottak.

részletek

Mire megy Senna McLarenje Abu Dhabiban?

A klasszikus autók versenyének mindig megvan a bája a legújabb F1-es játékban, az F1 2017-ben, főleg, ha olyan ultramodern pályán zajlik, mint a Yas Marina Circuit Abu Dhabiban.

részletek

Méltán Elfeledve: A kék Ferrari

Egy őrült módjára viselkedő csapatvezető teljesen tönkre tehet egy egyébként ígéretesen induló istállót – mai főszereplőnk azon kevés ember egyike, aki két F1-es csapatot is romba döntött.

részletek

Retro – Pályafutás, amely a kezdete előtt majdnem véget ért

Az F3000 történetének legnagyobb balesete után a pálya úgy nézett ki, mintha bombázás történt volna. Számos pilóta érintett volt, a legsúlyosabban azonban Johnny Herbert sérült – felmerült, hogy amputálni kell lábfejét.

részletek

Retro – Senna oktat az esős-száradó pályán

1988-ban ezen a napon rendezték Hockenheimben az F1-es Német Nagydíjat, amelyen Ayrton Senna briliáns vezetéssel vezette újabb kettős győzelemre az egész évben domináló McLaren-Honda istállót.

részletek

Méltán Elfeledve: Gyenge kezdés után erős visszaesés

Újabb rémes F1-es csapattal jelentkezünk: második évükben egyetlen futamon sem indulhattak, egyik pilótájuk az előselejtezőt sem élte túl 14 kísérletből, egy esős időmérőn viszont behúztak egy 2. helyet.

részletek

Ron Dennis még mindig kötődik Hamiltonhoz

A McLaren vezetője 17 bajnoki címet nyert az F1-es csapattal, mikor pedig arról kérdezték, melyik áll hozzá legközelebb, a profinak nevezett 2008-as sikert emelte ki.

részletek

Retro – Senna hazament verseny közben

Másfél másodperccel nyerte az időmérőt, majd több mint fél kör előnnyel vezetett Prost előtt, amikor senkitől sem zavartatva falnak csapta autóját – Ayrton Senna legemlékezetesebb hibája.

részletek

Retro – Senna először a világ tetején

1988-ban pont ezen a napon lett első alkalommal világbajnok Ayrton Senna a McLaren-Hondával Japánban. Az azóta legendává növő brazil az F1 történetének egyik nagy felzárkózását is bemutatta.

részletek

1988 - Az emlékezetes szezonok sorából

Az év, amely még napjainkban is gyakran sorra kerül, dacára annak, hogy egy csapat dominanciája révén a többieknek esélyük sem volt labdába rúgni. Alain Prost és Ayrton Senna bearanyozták 1988-at.

részletek

Retro – Monzában lett oda a tökéletes szezon

Mindössze két kör hiányzott ahhoz, hogy a McLaren-Honda az 1988-as F1-es szezon összes versenyét megnyerje, ám egy későbbi kétszeres Dakar-győztes a csapattársa által meghajtott Senna útjába állt.

részletek

Retro – Senna a dobogó tetején Imolában

Az 1994-es tragédia évfordulója mindent háttérbe szorít május elsején – pedig egy másik jeles F1-es esemény is történt ezen a napon 6 évvel korábban: Senna első mclarenes győzelme.

részletek