DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCR

A Honda segítségével juthat Tassi Attila a WTCR-be?

A JAS Motorsport főnöke elismerte, helyet próbálnak találni a 18 éves magyar tehetségnek a világkupa mezőnyében: a jelek szerint Tassi és a M1RA útjai különválnak.

Egyelőre bizonytalanság övezi Michelisz Norbert csapata, a M1RA sorsát: az alakulat első évében megszerezte a TCR csapatbajnoki címét, ezért kétségtelenül helye lenne az új WTCR-ben, kommunikációja alapján azonban inkább úgy tűnik, a fiatal csapat 2018-ban még nem fog a világkupán szerepelni. Ezt erősíti meg az is, hogy Michelisz a Hyundai-hoz igazolt, míg a M1RA Hondával versenyez.

A Bári Dávid vezette istállóéval együtt Tassi Attila sorsa is kétessé vált, mivel magától értetődőnek tűnt, hogy a TCR második helyezettje Michelisz pártfogásában marad. Ugyanakkor a 18 éves Tassi már több alkalommal tesztelte a Honda Civic TCR-jét, méghozzá a M1RA-tól függetlenül, a JAS Motorsporttal, amely tavalyig a WTCC gyári Hondájaként funkcionált, idén pedig a WTCR japán márkával versenyző csapatainak asszisztál. A TC Blog (korábbi WTCC Blog) a JAS ügyvezetőjét, Alessandro Marianit kereste, hogy megtudja, mennyire szoros kapcsolat fűzi Tassit a márkához.



„Attila valóban több alkalommal is tesztelte velünk az új Honda Civic TCR-t, hogy a lehető legjobb csomagot adhassuk idén az ügyfeleinknek. Azért rá esett a választásunk, mert többféle TCR-autóval van már tapasztalata, ráadásul jól ismeri a Civic korábbi modelljét” – mondta Mariani, hozzátéve, hogy hasonló teszt nincs több tervben.

Tassi hondás tesztjeiből az feltételezhető, hogy TCR-es sikere végett a márka szárnyai alá veszi a versenyzőt, és segíthet neki helyhez jutni egy Civicet használó csapatnál. Amikor ezt felvetették Marianinak, elismerte a feltételezés helyességét: „Jelen pillanatban is dolgozunk ezen.”

Egyébként Tassi neve rajta volt azon a sajtóban megjelent névsoron is, amely a WTCR szezonjára állítólagosan benevezett 26 versenyzőt tartalmazta. Itt Tassit, a négy magyar induló egyikét (Michelisz mellett Nagy Dániel és Ficza Ferenc a Zengő Motorsporttal) a Münnich Motorsport versenyzőjeként tüntették fel, amely istállónál Esteban Guerrieri is szerepelni fog, a M1RA pedig hiányzott. Hivatalosan még csak a mezőny tíz pilótája ismert, de eddig mind megegyezik a kiszivárgott listával.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: