DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Le Mans-Baku ütközés: Szégyen!

Még mindig nem csendesült el teljesen a népharag a júniusi F1-es Európa Nagydíj és a Le Mans-i 24 órás ütközése miatt - most éppen a WEC főnöke fejezte ki sajnálatát.

A Forma-1-et és a WEC-t egyaránt kedvelők felháborodása már alábbhagyott, de a tüske még mindig ott van az emberekben amiatt, hogy az F1 első azerbajdzsáni futamát és a Le Mans-i 24 órás versenyt ugyanazon a hétvégén rendezik majd. A világ legismertebb hosszútávú versenyét tradicionálisan június közepén tartják, de szerencsétlen módon pont úgy sikerült összerakni az F1-es naptárat, hogy a két esemény egy hétvégére essen.



Amíg a futam pontosan akkor rajtol el, amikor Le Mans-ban meglendül a kockás zászló, addig az időmérő pont akkor kezdődik, amikor elindul a 24 órás. „Szomorú a motorsport számára, hogy nem sikerül úgy alakítani a dolgokat, hogy egy komolyabb autósport-esemény se essen a Le Mans-i hétvégére” - nyilatkozta Gerard Neveu a Motorsport.com-nak.

„Ott 20, vagy 21 versennyel kell számolniuk, nekünk kilenccel, így elkerülhetetlen, hogy néhol ne legyen ütközés, mivel nem versenyzünk a téli és nyári szünetekben. Az F1 is megcsinálja a saját naptárát, és olyan jól szeretnék kialakítani, ahogy mi is. De azok szemszögéből nézve, akinek erről a versenyről álmodnak, és rajongókéból, szomorú, hogy ki kell hagyniuk ezt a lehetőséget.”

„20-30 évvel ezelőtt az elődeink képesek voltak megoldani a helyzetet. Érdekes, hogy most amikor elvileg sokat fejlődtünk azóta, már nem tudjuk. Ők az FIA-val konzultáltak, nem pedig velünk. Egyébként néhány éve, amikor szintén ütközés volt, Le Mans-t akkor is 250 ezren nézték, így valószínűleg idén is ennyi lesz” - tette hozzá Neveu.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: