DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
USA

Alonsónak hiányzik az IndyCar

Fernando Alonso 2017-ben részt vehetett az Indy 500-on, de végül nem ért célba: az erőforrása megadta magát. A spanyol arról beszélt, hogy most is szívesen ott lenne az amerikai széria mezőnyében.

A kétszeres F1-es világbajnok jelenleg Spában tartózkodik, és pole-pozícióból várhatja a WEC Belga Nagydíjának 6 órás futamát. Alonso tehát két világbajnokságon vesz részt egyszerre, így kizárt dolog, hogy 2018-ban visszatérne az IndyCarba is.

Alonso azonban 2017-ben szívébe zárta a sorozatot, és figyelemmel követi a tengerentúli történéseket: „Igen, minden eseményüket és tesztjüket követem. Nagyon sok barátom van ott, szoros a kapcsolatom a mérnökökkel, és mindenki azt mondja, hogy az új aero csomag nagyon jól működik.”

 alonso-a-indyrol-2018



A folytatásban az Indy 500-ra terelődött a szó: „Mindenképp meg fogom nézni a versenyt, és igen, őszintén szólva hiányzik, hogy nem lehetek ott. A jelenlegi helyzetben elég nehéz még több futamra gondolnom.”

„Tényleg hiányzik. Amikor az újításokat tesztelik, és a tévében nézem őket, legszívesebben én is mennék egy-két kört. Most én is szívesen tesztelném az új autókat” - árulta el Alonso, hogy egyszer visszatérne a tengerentúli sorozatba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: