DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Alonso első benyomása: Ez meredekebb, mint Indy

Szemügyre vette a daytonai aszfaltcsíkot a hosszútávú versenyen először részt vevő Fernando Alonso, akinek célja továbbra is a győzelem. A kollektív teszt ma délután kezdődik a helyszínen.

Egy éven belül a második jelentős amerikai versenyen áll rajthoz Fernando Alonso: az Indy 500 után a daytonai 24 órás futamon teszi próbára magát. A floridai pálya eltér a négyszögletű ovál Indianapolistól. A vonalvezetés háromszögű oválpálya szakaszait kombinálja (látható lejjebb) a belső szekció kanyarjaival.

„Hasonló érzés tölt el, mint Indianapolisban. Először érkezem egy óriási speedway-re, a lelátók, a létesítmények, minden hatalmas. Az embernek az az érzése, hogy egy rendkívül egyedi, ikonikus versenyen van. Már alig várom, hogy az autóba üljek” – mondta a Racer magazinnak Alonso a ma kezdődő teszt előtt.

„Sok dolog új számomra. A kanyarokat már megnéztem, az ovál még meredekebb Indianapolishoz képest. Mivel más versenyzőkkel kell megosztani az autót, a beállítások és üléspozíció tekintetében kompromisszumokat kell kötni. Kihívás lesz a sok újdonság miatt, mint a forgalom, gumik, éjszakai vezetés. De biztos vagyok benne, hogy amikor lezárjuk a sisakrostélyt, megpróbáljuk megnyerni a versenyt” – beszélt lelkesen győzelemről a United Autosports pilótája.



„Nem csupán Juan Pablo Montoya, hanem más nagyon erős versenyzők is itt vannak idén. Az idei prototípus kategóriát a legjobbnak tartom. Kihívás lesz, de azért lépünk pályára, hogy a legjobbakkal küzdjünk” – folytatta Alonso, aki lehűtötte a kedélyeket: a helyszínen rendezett Daytona 500-on, ami a NASCAR versenye, nem tervez rajthoz állni. „Egyelőre nem, az nagyon más vezetési technikát igényelne. Azonban májusban ott voltam Indianapolisban, októberben az USA Nagydíjon, most pedig itt, a daytonai 24 óráson. Hat-hét hónap alatt háromszor voltam Amerikában három nagy versenyen, ami mosolyt csal az arcomra.”

A január utolsó hétvégéjén esedékes verseny háromnapos tesztjét tartják most hétvégén, január 5. és 7. között. A teszten 20 prototípus és 30 GT indul, előbbiek között Alonsóék 23-as számú LMP2-es Ligier JSP217-ese. Pénteken egy 75 és egy 120 perces edzésre kerül sor, előbbi helyi idő szerint 11-kor, azaz nálunk 17 órakor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: