DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Alonso több, mint 300 mérföldet tett meg hétfőn is

Alonso nem lazsált Indianapolisban a hétfői edzésen sem. Azok után, hogy egy nappal korábban megszerezte az ötödik rajtkockát, most a versenyre felkészített autóval tett meg több, mint 300 mérföldet.

A nyolcadik edzés sosem a leggyorsabb kör eléréséről szól, hanem hogy minél inkább megszerezze az ember a magabiztosságot a versenyre beállított autóval és az egyensúly a lehető legtökéletesebb legyen. Erre törekedett Fernando Alonso is hétfőn, amikor 122 kört teljesített a pályán, időeredménye a 12. helyre volt jó.

Alonso a versenytáv több, mint felét hétfőn is lenyomta


A spanyol pilóta legjobb köre 226,147 mérföldes átlaggal bírt, ami jelentősen lassabb, mint az időmérőn látott 231,475 mérföld per óra. De az edzés leggyorsabbja, Max Chilton átlaga is csak 228,592, mindenki lassult, a versenybeállítások arról szólnak, hogy a versenyautó végigbírjon 200 kört is és minél kockázatmentesebb legyen a vezetés a pilóta számára.

A versenyzők sokat gyakorolták a forgalomban autózást, az előzéseket közel azonos és jóval lassabb sebességű ellenfelek ellen is. A súlyosan megsérült Sebastien Bourdais helyére beugró James Davison extra időt kapott az edzés előtt a pályán, hogy megbarátkozzon a számára új autóval. Sebessége egyelőre nem túlságosan gyors, 223,670 mérföldes óránkénti átlag, összesen 88 kört tett meg az indianapolisi oválon. 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: